Doi turci şi doi români, arestaţi în cazul capturii de peste 300 de kilograme de heroină

| 29 iul, 23:39

Doi turci, între care şi liderul reţelei şi doi români au fost arestaţi preventiv, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au capturat 333 de kilograme de heroină provenită din Afganistan, care avea ca destinaţie Olanda.

HakanYigit, George-Solomon Săman, Liviu-Constantin Bîngă şi Huseyin Sincar au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată de cei patru.

HakanYigit, George-Solomon Săman, Liviu-Constantin Bîngă şi Huseyin Sincar au fost reţinuţi, marţi, după ce poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au oprit două autotrenuri în care se aflau ascunse 333 de kilograme de heroină şi au făcut cinci percheziţii în municipiul Râmnicu -Vâlcea, iar în urma cărora au ridicat 136.000 de euro, două maşini de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare şi laptop-uri.

Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a declarat că cele 333 de kilograme de heroină reprezintă cea mai mare captură de acest gen după 1990.

În cele două tiruri a fost găsită cantitatea totală de 333 de kilograme de heroină, cu o puritate de 60-65 la sută, cu o valoare totală de opt milioane de euro, însă, odată ajunsă pe piaţa neagră, împărţită în doze, şi vândută consumatorilor, preţul stupefiantelor ar fi crescut de cinci ori şi ar fi ajuns la o valoare finală de aproximativ 40 de milioane de euro. În mod obişnuit, puritatea heroinei care ajunge la consumator este de aproximativ 10-15 la sută.

Directorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, comisarul şef Claudiu Cucu, a spus că gruparea de traficanţi era monitorizată de patru ani, drogurile proveneau din Afganistan şi aveau ca destinaţie Olanda de unde o parte era exportată în alte ţări europene.


 

Tag-uri: arest, DIICOT, heroină
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ