"Părintele jurnalismului", Ferenc Vasas, în stare gravă

| 26 mar, 09:08

Familia a infirmat informațiile postate pe pagina de Facebook a profesorului conform cărora acesta a murit. Ferenc Vasas se află în stare gravă.

Fiul său a declarat, pentru profesorii de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, acolo unde Ferenc Vasas preda, că tatăl lui se luptă cu moartea. În aceste momente, profesorul Ferenc Vasas se află în stare gravă, dar nu a pierit, informează dcnews.ro.

Reamintim că informațiile conform cărora profesorul a murit au apărut în urmă cu zece ore pe Facebook. Foștii săi elevi, citând informații postate de familie lui pe rețeaua de socializare, spuneau că Ferenc Vasas s-a stins.

Ştirea iniţială:

Ferenc Vasas, unul dintre mentorii jurnalismului autohton, a murit. Profesorul de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a murit, la vârsta de 73 de ani, în urma unor complicații postoperatorii.

Constantin Barbu a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

"Profesorul Ferenc Vasas (73) de la Facultatea de Jurnalism a murit în urma unor complicații postoperatorii în seara zilei de 25 martie, conform informațiilor postate de familie pe Facebook. Vasas era cunoscut în rândul studenților pentru metodele sale neortodoxe de predare, pentru obsesia față de președintele american Calvin Coolidge și pentru calitatea excepțională a cursului său.

Profesorul este recunoscut în agențiile de presă din Romania drept unul dintre cei mai importanți formatori pentru tinerii reporteri. Conform intactmediaacademy.ro, profesorul a fost coautor al primului manual autohton de jurnalism, cu contribuții la primele trei ediții, autor al unor studii de specialitate pe teme legate de efectele presei. A mai predat la facultatea de profil a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, la Univesitatea Romano-Canadiana din Brasov, precum și la alte instituții similare.

Datele privind înmormântarea profesorului nu au fost comunicate.

Și asta e cea mai tristă știre pe care am scris-o până acum", a fost mesajul lui Constantin Barbu postat pe Facebook, conform dcnews.ro.

Ferenc Vasas, unul dintre mentorii jurnalismului autohton, avea o experiență de peste 40 de ani în presă, din care mai bine de 15 și în învățământul superior de jurnaliști. Începand din anul 1998, era cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), din cadrul Universității București. De asemenea, studenții îl puteau găsi la Intact Media Academy, la un minunat curs de tehnici de editare a știrilor de ziar și televiziune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ