Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mircea Albulescu

| 08 apr, 12:12

Cunoscutul actor român Mircea Albulescu a murit, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca din București. Actorul de 81 de ani avea mai multe probleme cardiace.

UPDATE 14.02 Actorul Mircea Albulescu avea grad de comandor şi va fi înmormântat cu onoruri militare; sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus sâmbătă în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti, iar duminică va avea loc înmormântarea, la ora 14:00, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii TNB.

Trupul neînsufleţit al actorului Mircea Albulescu va fi depus, sâmbătă, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti între orele 10:00-13:00, apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reînvierea, iar duminică va avea loc înmormântarea, la ora 14:00, au declarat reprezentanţii TNB. Marele actor avea grad de comandor şi va fi înmormântat cu onoruri militare.
Mircea Albulescu s-a stins din viaţă vineri la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 81 de ani şi suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, în urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

 

UPDATE 13.05 Președintele Klaus Iohannis afirmă că marele actor Mircea Albulescu va rămâne unul dintre cele mai importante simboluri ale teatrului și filmului românesc.


"Mircea Albulescu va rămâne pentru totdeauna în sufletul nostru ca un mare actor, unul dintre cele mai importante simboluri ale teatrului și filmului românesc. Viața sa artistică a fost o lecție de măiestrie și pasiune. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Iohannis, vineri, pe Facebook.

Actorul avea probleme cardiace, el fiind supus unei triple operații de bypass la inimă în 2014.

“Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”, adăugând “e bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val”, a declarat actorul în cadrul unei emisiuni televizate, în urmă cu câteva luni, potrivit Mediafax.

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți actori români, dar și publicist, prozator, poet și profesor universitar. De-a lungul carierei, a avut sute de reprezentații pe scenele Teatrului Municipal din Bucureşti, Teatrului de Comedie şi Teatrului Naţional din Bucureşti. De asemenea artistul a avut peste 300 de roluri în piese de teatru radiofonic.

Pe lângă piesele de teatru, actorul a jucat în peste 70 de filme, printre care se numără: “Dacii”, “Wilhelm Cuceritorul”, “Noi, cei din linia întâi”, “Artista, dolarii şi ardelenii”, “Craii de Curtea Veche”, “Prea mic pentru un război atât de mare”, “Columna” sau “Momentul adevărului”. Mircea Albulescu a colaborat și cu faimosul regizor Francis Ford Coppola, în filmul “Youth Without Youth” în 2007.

Artistul are și mai multe volume de versuri publicate:  “Vizite”, “Pajura singurătăţi”, “Fluture în lesă de aur”, “Ultimele noduri”, şi proză “Bilete de favoare”, “Baraka” şi “Bazar sentimental”.

Mircea Albulescu a fost membru al Uniunii Ziariștilor și doctor în acte și a ocupat și funcția de secretar de stat la  Ministerul Culturii.

Actorul are o stea care îi poartă numele pe Aleea Celebrităților din Piaţa Timpului din București, din anul 2011.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ