Dominic Fritz, apel pentru intrarea României în Spaţiul Schengen: Este timpul ca Europa să devină una

| 30 noi, 07:46

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut un apel pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi a transmis că este timpul ca Europa să devină una. Fritz a atras ateţia că românii nu sunt europeni de mâna a doua. Edilul a transmis suedezilor, austriecilor şi olandezlor să spună guvernelor ţărilor lor că susţin o singură Europă.

Dominic Fritz a arăta într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a dărâmat o barieră prin alegerea sa, ca cetăţean al UE, fără cetăţenie română,  în funcţia de primar al municipiului Timişoara.

”Acum doi ani, Timişoara a dărâmat o barieră şi m-a ales primar al ei, un cetăţean al UE fără cetăţenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota dacă România va intra în spaţiul Schengen. Aproape toate ţările UE şi-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei şi Olandei încă blochează decizia”, a scris Fritz pe Facebook.
Primarul municipiului Timişoara a mai transmis că este timpul ca Europa să devină una şi că românii nu sunt europeni de mâna a doua.
”Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua. Vă rog să spuneţi guvernului dumneavoastră că susţineţi o singură Europă şi aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen. Vă rog să distribuiţi acest mesaj pentru ca anul viitor să vă putem întâmpina în Timişoara, Capitala Europeană a Culturii 2023, fără a fi necesar să vă prezentaţi actul de identitate la graniţă”, a mai transmis Fritz.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ