Domnul Niţu de la Eurovision

| 12 mai, 2013

Domnul Tiberiu Niţu este un bărbat curajos.  Ori, unul care îşi doreşte puterea cu asupra de măsură. Cum altfel să ai tu inimă să te faci de râs în două rânduri - la câteva luni distanţă - cu performanţele tale profesionale. Să te laşi călcat în picioare nu numai de colegii tăi de breaslă, dar mai ales de toţi liderii de opinie din România. Curajos mod de-a deveni celebru!

După tot ce i s-a întâmplat lui Tiberiu Niţu, un singur lucru îmi vine în cap şi anume şi mai jalnica partitură a lui Cezar Ouatu. El e un alt bărbat posesor de sânge în vine, care să apară în faţa naţiei cu rezultate la fel de controversate.  Dar şi cu la fel de mult tupeu, spunându-le celor din faţa ta că albul e negru şi negrul e alb.

Până la urmă, ce să fi fost această numire de şefi de Parchete decât un soi de Eurovision? Adică, nu are importanţă cine şi ce cântă. Când marile puteri îşi dau mâna, iese cine trebuie. Mai ales când ele coabitează.

E unul din acele momente care i-a scos din sărite şi pe susţinătorii lui Traian Băsescu, miraţi ca şi cum abia ar fi făcut cunoaştință Preşedintele. Miraţi că acesta e capabil de înţelegeri politice în afara oricăror principii pe care le enunţă. Bine ați venit în România ultimilor ani!

Mă întreb însă de ce a acceptat domnul Băsescu un târg pe care, în urmă cu ani, nu l-ar fi făcut. Ba ar şi fi orchestrat un mare tămbălău, marcând puncte împotiva oponenţilor. Acum a dat un interviu, chiar în aceeaşi zi, ca să acopere praful făcut de şedinţa CSM. Evident, un interviu împotiva guvernului incompetent cu care tocmai bătuse palma.

Nu-i vorba că altfel nu ar fi obţinut şefia DNA. Domnul Băsescu are destule de pus în joc. Domnul Băsescu şi-a dorit-o pe e dna Kovesi in fruntea DNA.  El ştie astfel linia pe care o va urma DNA şi în următorii ani pentru că o ştie foarte bine pe Codruţa Kovesi .

Şi vorbim de o linie care i-a adus mari beneficii politice  lui Traian Băsescu. O linie în care, exploatând toate găurile penale din USL, a confirmat teoria că formaţiunile de centru stânga sunt sistemul ticăloşit. O linie care a evitat cu obstinaţie tot ce-a însemnat ministru de dreapta şi care nu a reuşit niciodată să înlăture suspiciunea că unele dosare se fac la comandă.

Noutatea din mandatul Kovesi va fi aceea că, pentru prima dată, vor avea dosare şi foşti miniştri PDL, mâna ocrotitoare fiind acum ocupată cu chestiuni mai populare.

Astfel, la finalul mandatului, Traian Băsescu ne va spune, fără emoţii, că - iată - a avut dreptate şi că într-adevăr el şi-a făcut treaba.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi,  repet, ei tocmai au primit o şansă rară. Doamna Kovesi să arate din nou că e un profesionist, dar unul al nimănui, făcându-ne să uităm arestarea voturilor la referendum. În ceea ce-l priveşte pe Tiberiu Niţu, acesta trebuie să ştie că, în ciuda valului de critici, nu s-a întâmplat nimic. El poate să arate multora că sunt nişte proşti. Eu unul îl aştept cu mai multă încredere decât pe dl. Ouatu la Eurovision.

 

PS: Un cuvânt despre Victor Ponta, parte importantă în joc. Dacă dl Niţu nu cântă bine, el va fi cel care îi va deconta prostiile. Şi e ultimul lucru de care are nevoie.

 

Tag-uri: tiberiu nitu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ