Domnule Tomac, cum rămâne cu milionul de euro?

| 23 iul, 2013

După anunţul de acum câteza zile prin care confirma demisia din PDL, Eugen Tomac şi-a găsit într-un timp record un nou loc de muncă. Însăşi Elena Udrea, fosta adversară a lui Vasile Blaga la şefia PDL şi care pare a se afla cu un toc în partidul Mişcării Populare, a anunţat că Tomac va fi preşedintele interimar al noului partid.

Dacă situaţia politică a Elenei Udrea a tot fost dezbătută şi întoarsă pe toate feţele, merită se ne aplecăm totuşi către cel ce va conduce partidul Mişcării Populare în următoarea perioadă. Este vorba despre Eugen Tomac, un nume care nu spune mare lucru din punct de vedere al notorietăţii, dar care s-a înfruptat, de la o vârstă fragedă, în “bucatele” specifice guvernării.

Fiindcă în calitate de pupil al lui Traian Băsescu şi de protejat al şefului statului, Eugen Tomac şi-a făcut de cap pe la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe care l-a condus timp de doi ani, în timpul guvernării PDL. Astfel, Curtea de Conturi a descoperit că în perioada 2009-2011, la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, instituţie aflată pe atunci în subordinea Cancelariei prim-ministrului, s-au constatat erori/abateri de la legalitate, fiind estimate prejudicii create bugetului de stat în sumă totală de 4.326.340,79 lei (43,2 miliarde lei vechi – cca 1,1 milioane de euro). Prejudiciile reprezentau 20% din totalul sumelor utilizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru proiecte destinate românilor din diaspora. În perioada verificată de Curtea de Conturi, departamentul a fost condus de Eugen Tomac. Astfel, principala problemă semnalată de Curtea de Conturi era aceea că statul român finanţase prin fonduri nerambursbile un post de radio în străinătate, după care tot statul a cumpărat pe bani frumoşi respectivul post de radio.

Date noi despre dezvăluirile de atunci ale Curţii de Conturi nu mai sunt şi cu atât mai puţin informaţii cu privire la stadiul cercetărilor în cazul prejudiciului înregistrat sub mandatul lui Eugen Tomac..

Este clar că Partidul Mişcării Populare porneşte la drum cu un handicap imagologic substanţial. Cum poate capta noua formaţiune politică electorat din moment ce aşază în fruntea ei un om politic controversat ale cărui singure “calităţi” sunt acelea de a fi prieten cu Elena Băsescu şi de a fi protejatul lui Traian Băsescu? Desigur, doar timpul şi viitoarele teste electorale vor confirma eşecul Mişcării Populare. Însă până atunci, este datoria noastră de jurnalişti să semnalăm astfel de situaţii care nu fac decât să pună sub semnul întrebării tânără generaţie care este promovată în zona dreptei şi care va amplifica antipatia românilor faţă de alternativele oferite pe această zonă a eşicherului politic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iul, 2013
dan
ciprianprostulfudul
"Este clar că Partidul Mişcării Populare porneşte la drum cu un handicap imagologic substanţial " spune cipri, caruia i-a sunat interesant termenul imagologic; probabil ca a vrut sa spuna "de imagine", desi nu sunt sigur, pt.ca "imagologia este o relativ nouă disciplină în sfera umanioarelor, cu deosebire în cea literară. Cum ea îsi propune să reconstituie imaginea unui popor din scrierile despre el în spatiul altuia (sau altora), imagologia este, într-un fel, soră bună cu un despărtămînt al antropologiei culturale." vezi :http://www.romlit.ro/un_studiu_imagologic
27 iul, 2013
cititor
dl Dan,lasati-l acolo unde este pe scara evolutiei lexicale.....
mai analisti buni la toate,pupilul infractorului Nastase,conduce Romania....inseamna ca si el este la fel ca mentorul lui?
daca da,asteptam cu calm,momentul...
26 iul, 2013
good christian
Ati si sarit sa improscati cu noroi,bai panaramelor.Daca ai dovezi in acest caz de ce nu l-ai denuntat cand inca nu era implicat in Miscarea populara?Sau abia acum ai primit ordin de la stapanii tai.Pacat de tine ca esti tanar.
24 iul, 2013
radu
Tomac nu are notorietate,spune autorul articolului.Dar de tine (Ciprian Stan)a auzit cineva pana acum ?!In afara de familie,nu te mai cunoaste nimeni.
24 iul, 2013
ruda lui cipri
eu fac parte din familie,dar nu-l stiu prea bine pe Cipri
am auzit ca traieste din scris...
scrie la parinti sa-i trimita bani...
26 iul, 2013
Daniel Silviu
Bravo Radu, arde-i pe pupinkuristi uselasi ! HUOOO,lingai de rosii comunisti !
01 aug, 2013
Abu Jaafar al alawi
hahol
acest tomac e un hahol fara caracter
24 iul, 2013
cititor
Ati dat verdictul,nedeontologic:"vor confirma esecul...".
Minimum de obiectivitate v-ar fi obligat sa adaugati un "sau"...
E logic,cine te plateste iti dicteaza si directia de scris.
In alta ordine de idei,sunt organe ale statului care dau verdicte despre cazurile astea...si nu s-a auzit nimic.
Oricum la nivel inalt,Curtea de Conturi este intr-o :"coabitare" minunata cu toti,de peste 15-20 ani.
Dl.Vacaroiu(ex Psd)stie de ce...
Apropo,nu v-am vazut interesat de "plagiatul"lui Ponta,despre privatizarea Oltchim,CfR,Mechtel ,fetitele lui Banicioiu...
Si aici este vorba de tineri,de viitorul tarii,care pare sa va intereseze subit..dar ei sunt mai de stanga si va conformati "stapanului"...
De acolo,nu aveti liber sa "muscati".
Parca totusi este mai usor sa vezi "paiul din ochiul altuia decat barna din ..."
Nu credeti?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ