Donald Trump, dat în judecată după ce a blocat mai mulți utilizatori de Twitter

| 12 iul, 15:44

Președintele american, Donald Trump, a fost dat în judecată de un grup de apărare a libertății de exprimare pentru că a blocat accesul unor utilizatori la contul său de Twitter @realDonaldTrump, decizie care în opinia lor încalcă Primul Amendament al Constituției SUA, relatează Reuters

Reclamanții — Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia din New York și șapte abonați la Twitter — susțin că Trump a blocat conturile mai multor utilizatori care au răspuns la mesajele difuzate de el pe rețea cu comentarii în care l-au criticat, l-au ironizat sau l-au contrazis pe președinte.

Donald Trump face frecvent afirmații politice pe Twitter și de aceea contul său reprezintă un forum public, din care guvernul nu poate exclude pe nimeni pe baza opiniilor exprimate, argumentează reclamanții în documentele depuse marți la un tribunal federal din New York. Utilizatorii rețelei nu pot vedea sau răspunde la mesajele transmise din conturi care îi blochează.

Casa Albă nu a comentat deocamdată anunțul. Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat că mesajele difuzate de Trump pe Twitter sunt considerate "declarații oficiale ale președintelui SUA", amintește Reuters. Spicer este și el vizat de procesul intentat marți, împreună cu directorul pentru social media de la Casa Albă, Dan Scavino. Inițiatorii acțiunii cer ca blocarea conturilor să fie declarată neconstituțională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ