Donald Trump mulțumește soldaților români în primul său discurs public rostit în Europa

| 06 iul, 16:10

Mii de polonezi au scandat, minute în şir, numele lui Donald Trump. Preşedintele american s-a aflat la Varşovia şi a rostit primul său discurs public în Europa, în care a spus lumii care e viziunea sa despre Europa şi despre relaţia ei cu Statele Unite. În acest discurs, președintele american i-a amintit și pe soldații români, cărora le-a mulțumit că luptă alături de cei americani, polonezi și britanici.

„Suntem cu mândrie însoţiti pe scena (internațională - n.r.) de soldaţi americani, polonezi, britanici şi români. Vă mulţumim! (Faceţi o, n.r.) treabă bună!”, a spus liderul Casei Albe.

„Pentru cetăţenii acestei regiuni, America este dornică să extindă parteneriatul cu voi, ne dorim legături comerciale puternice în măsura în care vă dezvoltaţi economiile. Suntem pregătiţi să vă oferim accesul la surse alternative de energie, pentru ca Polonia şi vecinii ei să nu mai fie ţinuţi ostatici de un singur furnizor de energie”, a mai declarat Donald Trump, într-o aluzie la dependența energetică a Europei de Rusia.

Președintele american a menționat contribuția la căderea comunismului a fostului lider polonez Lech Walensa, care se afla, de altfel, în public și s-a ridicat în picioare.

Prima Doamnă Melania Trump a „încălzit” mulţimea joi, în capitala Poloniei, înaintea discursului soţului ei, spunând că toată lumea ar trebui să fie lăsată „să-şi trăiască viaţa fără frică”.

Garantarea „securităţii” poporului american este piesa centrală a administraţiei preşedintelui Donald Trump, a declarat ea, exprimându-şi speranţa ca oamenii din întreaga lume să se bucure de aceeaşi siguranţă. Soţia lui Trump, care şi-a asumat un rol important în turneele în străinătate ale şefului statului, a salutat poporul polonez şi „frumoasa ţară” în care acesta trăieşte.

Tag-uri: trump
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ