DONAŢIE RECORD primită de o universitate: 400 milioane de dolari! CINE a primit această SUMĂ IMENSĂ

| 03 iun, 20:43

Universitatea americană Harvard a primit miercuri o donaţie record de 400 de milioane de dolari din partea unui fost absolvent, miliardarul John Paulson, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Banii vor merge către facultatea de inginerie şi ştiinţe aplicate care va fi redenumită Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences.

'Donaţia extraordinară a lui John Paulson va permite creşterea şi dezvoltarea ingineriei şi ştiinţelor aplicate la Harvard în folosul generaţiilor viitoare', a declarat preşedintele Harvard, Drew Gilpin Faust.

John Paulson, 59 de ani, a absolvit în 1980 Harvard Business School şi în prezent este fondatorul şi preşedintele fondului de investiţii Paulson & Co. Paulson a înfiinţat compania în anul 1994 cu două milioane de dolari şi în prezent aceasta gestionează fonduri de peste 19 miliarde de dolari.

Precedentul record în materie de donaţie către Universitatea Harvard a fost stabilit anul trecut când Facultatea de Sănătate Publică a primit o donaţie de 350 de milioane de dolari, tot de la un fost absolvent.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ