Dorin Recean, fost ministru de Interne, propus de Maia Sandu pentru funcţia de premier

| 10 feb, 21:01
Dorin Recean, fost ministru de interne şi actual consilier prezidenţial pe probleme de securitate, a fost propus vineri de preşedinta Maia Sandu pentru funcţia de premier, după demisia guvernului condus de Natalia Gavriliţa.

În primele sale declaraţii după nominalizare, făcute alături de preşedinta Maia Sandu, Dorin Recean a schiţat trei direcţii mari ale programului său de guvernare: măsuri anticorupţie, investiţii şi securitate.

„Vom purcede imediat la acţiuni pe trei dimensiuni:
Ordinea şi disciplina din instituţii! Instituţiile trebuie să deservească cetăţenii şi mediul de afaceri. Da, există rezistenţă, dar o vom depăşi.
O nouă viaţă pentru economie! Asta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în mod special pentru investiţiile în domeniul de afaceri, în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii, asta este calea pentru ca să avem locuri de muncă, să avem salarii mai mari şi să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi.
Pacea şi stabilitatea! Trebuie să conştientizăm că, de la Al Doilea Război Mondial încoace, suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare, avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în aşa fel încât toată lumea să se simtă în siguranţă” a declarat Recean, citat de deschide.md.
El a subliniat că integrarea europeană este obiectivul urmărit cu precădere şi a arătat că trebuie accelerat procesul de armonizare a legislaţiei şi implementate toate condiţionalităţile cerute de Bruxelles, ca singură „modalitate de a asigura bunăstarea în ţară”.
În declaraţia făcută cu ocazia nominalizării lui Dorin Recean, preşedinta Maia Sandu a subliniat că noul guvern are drept sarcină accelerarea reformelor şi a luptei anticorupţie, dar şi preocuparea pentru creşterea securităţii.
„Este o perioada grea pentru toata lumea. Noul guvern va trebui să crească nivelul de securitate al ţării. Trecem printr-o criză majoră. Chiar dacă iniţiatorii războiului energetic au dorit să cădem, noi mergem înainte. Noul guvern va trebui să continue şi să accelereze reforma justiţiei”, a declarat Maia Sandu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ