Dosar RCS&RDS: Avocaţii Antena Group cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI

| 16 mar, 16:25

Avocaţii Antena TV Group au solicitat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de şantaj la adresa companiei RCS&RDS, înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI, invocând decizia dată recent de Curtea Constituţională.

Avocaţii au cerut magistraţilor eliminarea din dosar a interceptărilor şi înregistrărilor ambientale, arătându-se faptul că şi raportul de monitorizare a presei a fost efectuat tot de către SRI. Cu această cerere au fost de acord şi avocaţii celorlalte părţi inculpate în dosar, inclusiv apărătorii lui Dan Voiculescu. 

Împotriva acestei cereri s-au declarat avocatul companiei RCS&RDS şi procurorul care reprezintă DNA. Astfel, avocatul companiei a susţinut că decizia Curţii Constituţionale nu se aplică acestui dosar, deoarece procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de şedinţă a declarat că decizia Curţii nu se aplică retroactiv. 

Instanţa a stabilit să trimită o adresă la DNA şi Parchetul General, pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale şi telefonice în acest dosar şi în ce a constat asistenţă acordată de SRI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 13 aprilie. 

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate. 

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing. 

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie. 

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ