Dosarele lui Ghiță, la final! Fugarul așteaptă sentințele în Serbia

| 21 mai, 14:12

Dosarele lui Ghiță, la final! Două dintre dosarele omului de afaceri Sebastian Ghiță s-ar putea termina astăzi. Ghiță este judecat în lipsă. El se află de aproape doi ani în Serbia și este acuzat de corupţie şi şantaj, alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova.

Dosarele lui Ghiță, la final! Unul dintre procesele în care este judecat Sebastian Ghiţă se află la Curtea Supremă din iunie 2016 şi astăzi este programat ultimul termen.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță este acuzat de DNA de şase infracţiuni, printre care dare de mită, şantaj, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Alături de acesta sunt judecaţi foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Inspectoratului judeţean de Poliţie şi Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova.

Sebastian Ghiţă este acuzat că a intervenit în menţinerea şi promovarea în funcţii publice a unor persoane, după ce ar fi obţinut de la acestea informaţii confidenţiale dintr-o anchetă care-l viza pe fostul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma.

În alt dosar, e acuzat că i-ar fi dat fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, o vilă de un milion de lei pentru un contract de sponsorizare a echipei de baschet Asesoft, în valoare de un milion şi jumătate de lei.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române.
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ