Dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu, trimis de Curtea de Apel Bucureşti înapoi la DNA

| 19 ian, 15:26

Dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost trimis înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a analizat cazul în cameră preliminară.

"Dispune restituirea cauzei privindu-i pe inculpaţii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Stefan, Popescu Constantin, Borugă Doina, Drăghia Valentina, Feraru Grigoriţa, Popescu Daniela Delia, Rolea Elisabeta Zenovia, Stănoiu Cristian Damian şi Bădin Andrei Dan trimişi în judecată prin rechizitoriul emis în dosarul nr.321/P/2013 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie", conform deciziei de luni a judecătorului Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Magistratul a dispus trimiterea dosarului înapoi la DNA din cauza neregularităţii dosarului, după ce a verificat cazul în faza de cameră preliminară.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi alte opt persoane au fost trimişi în judecată, în 28 iulie 2014, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. În acelaşi dosar,a fost trimis în judecată şi realizatorul TV Andrei Bădin.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

 



 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ