Dosarul "Gala Bute" / Elena Udrea: Nu am emoții. Nu se pot da condamnări pe denunțuri mincinoase

| 01 mar, 10:00

Fostul deputat Elena Udrea spune că se așteaptă ca în dosarul ''Gala Bute'' să fie achitată, susținând că nu se pot da condamnări pe denunțuri mincinoase.

Aceasta s-a prezentat miercuri la ÎCCJ, unde se judecă ultimul termen din acest dosar.

"Nu am emoții pentru astăzi. Se cer pedepsele, se cere și achitarea. Mă aștept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pentru denunțuri mincinoase neprobate timp de doi ani în instanță", a precizat Elena Udrea, la intrarea în sediul Înaltei Curți.

Întrebată ce detalii poate aduce în acest caz Felix Tătaru, care urmează să fie audiat în calitate de martor, ea a răspuns că "este un aspect al dosarului care nu are relevanță asupra acuzațiilor".

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție dezbat miercuri ultimul termen în dosarul "Gala Bute" în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

La acest ultim termen, judecătorii îl vor audia pe Felix Tătaru, după care procurorul de ședință și avocații vor ține pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume, Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizația București a PDL și Rudel Obreja).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ