Dosarul Hidroelectrica: Codruţ Sereş condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

| 31 mar, 2014

Fostul ministrul al Economiei Codruţ Sereş a fost condamnat luni de magistraţii Curţii Supreme la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, acesta a fost achitat pentru constituirea unui grup infracţional. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Curţii Supreme au decis luni reîncadrarea juridică a faptelor de care era acuzat fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş. Astfel că, acesta deşi era iniţial condamnat de subminarea economiei naţionale, conform noului Cod penal el este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, acuzaţia de complot s-a schimbat în constituire de grup infracţional.

Ca urmare a acestor schimbări, magistraţii au decis ca Sereş să fie achitat pentru constituirea unui grup infracţional. Mai mult, magistraţii au decis condamnarea acestuia la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu. Codruţ Sereş a declarat în ultimul cuvânt în faţa judecătorilor că este nevinovat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ