Două companii româneşti vor porni producţia autohtonă de teste rapide pentru depistarea infectării cu coronavirus

| 19 aug, 14:37

RomLab în parteneriat cu Sintofarm, având suportul necesar de finanţare din partea unor investitori români, a pus în funcţiune în România o linie de producţie de teste rapide pentru depistarea anticorpilor virusului coronavirus. Noul test ar depista în maximum 5 minute atât a anticorpilor umani IgG și IgM pentru virusul SARS-CoV-2.

Cele două companii cu acționariat românesc vor anunța în data de 20 august posibilitatea ca și în România să fie produse teste pentru depistarea Covid-19.

"Noutatea tehnologică a acestor teste rapide este dată de capacitatea de detectare concomitentă a anticorpilor umani IgG și IgM, într-un interval de 5 minute. Testarea se bazează pe probe de sânge intravenos, iar nivelul de acuratețe – sensibilitate și specificitate, este considerabil superior oricărui produs din categorie existent pe piață", precizează invitația de presă, citată de Economica.net.

Cele două entități au pus în funcțiune în România o linie de producție de teste rapide pentru detectarea anticorpilor virusului SARS-CoV-2, cu performanțe de acuratețe superioare oricăror produse existente actualmente pe piață și cu o capacitate de producție zilnică de zeci de mii de KIT-uri de testare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ