Două medalii de aur şi patru de argint pentru juniorii români, la Balcaniada de Matematică

| 26 iun, 2013

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două de aur şi patru de argint la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Antalya, Turcia, în perioada 21 - 26 iunie, informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Laurenţiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a/ Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) şi de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Practic, cei doi olimpici au repetat performanţa de anul trecut, când au fost laureaţi tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurenţiu Ioan Ploscaru s-a clasat şi de această dată pe primul loc, la individual, graţie punctajului maxim obţinut.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Paşa (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional din Iaşi), Filip Ion (clasa a VIII-a/ Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/ Liceul Teoretic "Ovidiu" din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/ Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti).

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat prima poziţie.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ