Două universităţi din România, incluse în primele 4% universități din lume

| 21 iul, 17:21

Universitatea din Bucureşti şi Babeş-Bolyai din Cluj se găsesc în topul 1.000 al instituțiilor de învățământ din lume, în urma unei evaluări a peste 25.000 de instituţii de învăţămnt superior, informează UB.

Cele două universități din România au fost incluse în primele 4% universități din lume, clasament realizat de Center for World University Rankings în 2015. Astfel Universitatea din Bucureşti (UB) ocupă locul 986 şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca locul 987, ambele obținând 44,04 puncte.

Clasificarea a fost făcute în funcție de mai mullte criterii precum calitatea educaţiei, gradul de ocupare a forţei de muncă după absolvire şi calitatea personalului didactic, fiecare dintre acestea cu o pondere de 25 de procente.

"La capitolul calitatea educaţiei, UB se află pe locul 237, iar UBB pe locul 367, în cazul calităţii mediului academic ambele se situează pe poziţia 218, iar la gradul de angajare a absolvenţilor, cele două universităţi sunt pe locul 567 în lume", se arată în comunicat.

Cele mai bune universități se găsesc în SUA Harvard, Stanford şi Massachusetts Institute of Technology. Cambridge şi Oxford din Marea Britanie ocupă locul doi în clasament.

SUA are cele mai bune 20 de instituții de învățământ superior din lume, Marea Brianie și Japonia câte 2, iar Elveția una.

 

Citeşte şi: Ce facultăţi oferă CAZARE GRATUITĂ în perioada înscrierilor

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iul, 19:05
cost
Cine a scris articolul castiga si bani din asta?.Eu personal n-am inteles mare lucru din ce scrie acolo , relativ la clasamente SUA , Harvard , GB , etc. Google translate ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ