Dovada încompetenţei, guvernul a cerut abia ieri ajutor european pentru pesta porcină

| 13 sep, 16:09

Guvernul României a cerut ajutorul Comisiei Europene privind pesta porcină abia miercuri, cu o zi înainte de vizita în România a comisarului pe agricultură. Surse de la Bruxelles au confirmat informația pentru Realitatea TV.

Mai precis, solicitarea a fost făcută abia după ce Comisia Europeană a confirmat, oficial, că nu a primit nicio cerere oficială din partea României pentru acordarea unui ajutor financiar suplimentar în contextul crizei de Pestă Porcină Africană, potrivit răspunsului oferit portalului cursdeguvernare.ro de către purtătorului de cuvânt al CE Anca Păduraru.

Asta deși se poate solicita inclusiv decontarea a 50-75% din cheltuielile cu despăgubirea fermierilor. După ce informaţia s-a răspândit în presă, câteva ore mai târziu, Comisia a revenit.

"Toate cererile de finanţare şi compensare din partea autorităţilor române pentru costuri generate de Pesta Porcină Africană vor fi examinate, iar Comisia va trebui să decidă dacă se încadrează sau nu la costuri eligibile. Pentru detalii privind cererile depuse de autorităţile române, întrebările trebuie adresate autorităţilor române, care sunt în măsură să îşi explice cererile", a transmis Comisia Europeană.

Cu aproape 2 luni în urmă, ministrul Agriculturii Petre Daea afirma că a cerut sprijin pentru combaterea pestei porcine.

„Am socotit necesar, stimaţi colegi, să vă informez şi să mă folosesc de această întâlnire şi să solicit în numele ţării mele ajutor. De altfel, am transmis celor doi comisari, lui Phil (Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură n.r) şi lui Vytenis (Vytenis Andriukaitis, responsabil pentru sănătate şi siguranţă alimentară n.r), o solicitare pentru un sprijin concret financiar, pentru a-i putea ajuta pe fermierii români greu încercaţi de prezenţa acestui virus şi de măsurile radicale de intervenţie necesare a fi luate”, a spus Petre Daea, potrivit Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ