Dr. Radu Zamfir a participat la prima operaţie de prelevare de organe, de după accident

| 31 ian, 2014

Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic produs săptămâna trecută în Munţii Apuseni, a participat joi noaptea, alături de o echipă de medici din Cluj, la o operaţie de prelevare de organe, de la un tânăr de 34 de ani, victimă a unui accident de muncă, aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, potrivit unui comunicat remis presei.

Este prima operaţie de prelevare de organe a medicului, de după accidentul aviatic. Dr. Radu Zamfir s-a deplasat de la Institutul Clinic Fundeni, la Sibiu, cu o ambulanţă şi se va întoarce vineri dimineaţă.

Medicul Radu Zamfir, implicat în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, s-a externat duminică şi şi-a reluat luni activitatea la Institutul Clinic Fundeni, urmând un program de reintegrare profesională care prevede reluarea treptată a activităţii operatorii.

Echipa de medici de la Sibiu formată din dr. Mihai Sava, medic Şef Secţia Anestezie Terapie Intensivă şi dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant au obţinut acordul familiei pacientului pentru prelevarea rinichilor şi a ficatului, organe care au fos trimise la Cluj şi Bucureşti, unde se află beneficiarii operaţiilor de transplant.

'Bărbatul a fost internat în cadrul secţiei Anestezie - Terapie Intensivă în data de 28 ianuarie în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, multiple fracuri craniene şi fracturi costale', se arată în comunicatul remis de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Tânărul a intrat marţi, în comă profundă, fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost strivit de două grinzi metalice folosite la poduri, pe un şantier din Mediaş, chiar în prima sa zi de muncă la o societate comercială clujeană, cazul fiind cercetat inspectorii de muncă.

'Practic accidentul a fost suferit de un angajat, cu numai o zi (vechime n.r.), era în prima zi de lucru. Din primele cercetări a rezultat că a fost prins între tronsoane de pod, suferind multiple fracturi (...) A fost transportat la Spital la Mediaş, după care la Sibiu. S-ar părea că evenimentul s-a produs din cauza depozitării a acelor tronsoane de pod, el în trecere s-a sprijinit de una din grinzile metalice, aceasta s-a deplasat şi l-a surprins', a precizat Mihai Măgdoiu, şef Serviciu Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este acreditat ca şi centru de prelevare de organe, ţesuturi şi celule prin ordinul MS 1224/23 octombrie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ