Dragnea: Actualul Guvern nu are căderea de a lăsa moştenire un buget pentru anul viitor

| 01 sep, 14:49

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat joi că Executivul nu are căderea şi nici nu poate beneficia de încrederea de a lăsa moştenire un buget pentru anul viitor.

Afirmaţia sa vine în contextul în care a fost întrebat referitor la faptul că social-democraţii au transmis un avertisment Executivului că nu vor vota un proiect de buget propus de actualul Cabinet. 

"S-a discutat despre asta, a zis cineva că Guvernul intenţionează să vină cu proiectul de buget în această sesiune de toamnă. Eu sper să nu o facă, sper, totuşi, să nu uite limitele mandatului pe care l-au avut. Guvernul actual nu are căderea, nici nu poate beneficia de încrederea de a lăsa moştenire un buget pentru anul viitor. Nu putem chema cetăţenii la vot să voteze programe de dezvoltare pentru România, după care în 2017 să funcţionăm după un buget făcut de un Guvern care nu-şi asumă nicio responsabilitate", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii cu grupurile parlamentare ale PSD, desfăşurată la Parlament. 

Întrebat dacă PSD ia în calcul o blocare la nivelul comisiilor parlamentare până anul viitor a unui eventual proiect de buget pe care actualul Guvern l-ar trimite în Parlament, preşedintele PSD a spus: "În mod cinstit vorbind e vorba în primul rând de respectul faţă de cetăţeni". 

"Mergi în faţa românilor pe 11 decembrie ca şi partid politic, toate partidele politice vor merge în faţa cetăţenilor spunându-le ce vor să facă pentru România, inclusiv în 2017. Dar nu poţi să le spui un lucru - oamenii au încredere în tine, îţi dau votul şi când vii în Guvern şi în Parlament le spui că 2017 e un an de pauză şi ceea ce am vorbit în campanie vom face în 2018. Aşa ceva nu se face. Ăsta este singurul motiv", a explicat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ