Dragnea acuză BNR că-l sabotează: Prea sunt coordonate acţiunile lor cu cele ale lui Iohannis

| 20 apr, 14:31

Liderul PSD Liviu Dragnea a atacat dur, joi seara, Banca Naţională, spunând că unele declaraţii ale oficialilor BNR, ale preşedintelui şi ale liderilor opoziţiei "prea seamănă, prea sunt coordonate". Cineva e nervos şi vrea să strice tot ce a făcut bun PSD-ul, spune Dragnea.

Atac dur al lui Liviu Dragnea la adresa lui Iohannis şi a BNR. Într-o emisiune televizată, liderul PSD l-a acuzat pe președintele țării de minciună, în urma atacurilor lansate de acesta în ultimele zile.

Mai mult, Liviu Dragnea a susținut că există o forță formată din Banca Națională Română, Klaus Iohannis și partidele de opoziție care sabotează orice acțiune a Guvernului.

"Şi eu încerc să înţeleg... Prea seamănă, prea sunt coordonate unele acţiuni de la BNR, unele declaraţii ale preşedintelui, ale liderilor din opoziţie, ştiri false. Poate cineva e nervos că România chiar începe să-şi folosească potenţialul propriu în propriul interes. Simţiţi că în momentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi dă la picioare? Bineînţeles, îi dă la picioare şi României, şi nouă, şi mie în primul rând, normal, preşedintele partidului", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a mai afirmat că Banca Naţională este a României, "nu este proprietatea niciunei persoane, niciunui grup de persoane, niciunei alte puteri, ci este proprietatea României şi este o instituţie română care trebuie să lucreze în beneficiul României şi în beneficiul românilor".

"Sunt convins că banca Naţională ar trebui împreună cu guvernul să lucreze pentru diminuarea inflaţiei şi pentru a găsi cele mai bune soluţii de politică monetară, nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca naţională fac tot felul de previziuni publice şi care produc deservicii României, oameni cu funcţii importante din Banca Naţională care şi spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme, pentru că e sun 4%, aşa cum s-a stabilit, cu toate astea ştie că se va produce necazuri în România. Păi cum poţi să vii să spui aşa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR şi asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că îşi asumă aceste declaraţii. Am mai auzit o prostie, acum aud prostii după prostii, că cineva din opoziţie spunea că oricum salariile se măreau. Până să câltigăm noi alegerile spuneau că nu putem să mărim salariile că nu avem de unde. Să nu credeţi că noi am descoperit vreo pungă de bani sau vreo comoară pe undeva. Este un alt mod de a face economie, un alt mod de a guverna, un alt mod de a stimula şi de a duce mai mulţi bani şi către oameni", a adăugat preşedintele PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ