Dragnea afirmă că se va decide săptămâna viitoare dacă se implementează măsura privind eliminarea TVA la locuinţe

| 27 apr, 18:36

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că va discuta săptămâna viitoare cu colegii săi din comisiile de specialitate şi că vor decide dacă merg mai departe cu proiectul de lege prin care se elimină TVA pentru locuinţe.

"Am stabilit cu colegii mei din comisiile de specialitate să ne vedem săptămâna viitoare să spună care au fost ultimele discuţii cu agenţii economici din domeniu, să vedem ce decidem. Cei către care ne adresăm cu această măsură se pare că au o temere justificată, în sensul că pot ajunge în situaţia să aibă probleme cu cash flow-ul pentru că o să aibă de recuperat TVA. În acelaşi timp, am cerut Ministerului de Finanţe să găsească până săptămâna viitoare o modalitate să vedem dacă se poate rezolva această problemă, să nu ajungă agenţii economici din domeniu în situaţia în care să aştepte să-şi recupereze nişte bani un an sau doi. Aici sunt două variante posibile, ori să se recupereze imediat TVA, iar în cazul în care, să zicem, 30 de zile TVA nu este rambursat de către stat să înceapă să curgă majorări şi penalităţi, aşa cum şi din partea agentului economic către stat curg aceste lucruri sau dacă nu găsim o soluţie să renunţăm la această idee", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că nu ar vrea să renunţe la această măsură pentru că este una care poate dinamiza acest domeniu şi nu ar vrea ca ea să se împiedice de un detaliu financiaro - birocratic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ