Dragnea: Bugetul este construit în mare parte pe proiectul lăsat de Guvernul Ponta

| 07 dec, 19:11

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că proiectul de buget al Guvernului Cioloș este în mare parte construit pe proiectul lăsat de Cabinetul Ponta, precizând că social-democrații vor depune doar amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare.

"Am convenit cu colegii de la grupul parlamentar din Camera Deputaților să se uite cu atenție peste proiectul de buget. În privința amendamentelor, am convenit ca orice coleg care intenționează, după ce studiază proiectul de lege, să depună vreun amendament să discutăm în grup și să decidem dacă acel amendament se justifică sau nu, dar vorbim nu de amendamente cu miile, vorbim, dacă va fi cazul, de amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare, pentru că bugetul este construit în mare parte, dacă nu în totalitate, pe proiectul de buget lăsat de Guvernul Ponta", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că singurul element care lipsește din proiectul de buget al Guvernului Ponta este studiul de impact cerut de ministrul Finanțelor pentru mărirea salariului minim.

"Cel mai mare impediment este comunicarea greșită pe care a avut-o ministrul de Finanțe Anca Dragu, pentru că au spus că au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului până la care să se mărescă salariul minim și asupra calendarului de implementare. Nu suntem de acord ca salariul minim din România să nu se mărească sub nicio formă, din mai multe motive. În primul rând, salariul minim pe economie este printre cele mai mici din Europa, mi se pare că este penultimul, dacă nu ultimul. În al doilea rând, noi vorbim aici de cetățenii români care au totuși dreptul la o viață mai bună. Poate e bun un studiu de impact, dar să nu creadă Guvernul că noi o să acceptăm să se amâne sine die această decizie și trebuie să prezinte foarte clar care sunt criteriile care vor sta la baza acestui studiu, care este intervalul în care se va finaliza acest studiu, în așa fel încât cel mai târziu în primăvară să se ia această decizie", a precizat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 14:25
lexandru valeriu
natafleatza .
Ne crezi prosti; jos Ponta pt. buna guvernare -el v-a dat putin peste cap planurile de distrugere a tarii . Dar sub conducerea itneleapta a puterilor straine , cu complicitatea voastra Romania va fi desfiintata si resursele ei naturale vor incapea pe mana hrapareata a conducatorilor UE si a vecinilor care n-au fost t haraziti cu bogatii naturale . Nu-i asa iohannis ca Viena sau Buddapesta trebuie sa renasca ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ