Dragnea despre discuţiile UNPR-PNL: Nu fac bine relaţiei UNPR-PSD, vor apărea şi efecte

| 22 iun, 16:07

Preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea a declarat, miercuri, legat de discuţiile privind o posibilă fuziune între UNPR şi PNL, că aceste lucruri nu fac bine relaţiei dintre UNPR şi PSD şi că vor apărea efecte.

"Am avut mai multe întâlniri şi discuţii cu domnul Steriu care mi-a zis că din punctul lui de vedere nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte relaţia UNPR cu PSD. Pe de altă parte, nici nu putem să nu ţinem cont de ceea ce se discută public, pe surse sau direct de către unii oameni politici, despre întâlniri între UNPR şi PNL, despre contacte, despre oferte care vin din partea PNL către UNPR şi trebuie să recunosc că aceste lucruri nu fac bine relaţiei între UNPR şi PSD şi cred că vor apărea şi efecte", a afirmat Dragnea. 

El a dat ca exemplu situaţia de la Timiş şi de la Maramureş unde cei de la UNPR nu vor să facă majoritate cu PSD. 

"De exemplu, la Timiş, mi-au spus colegii de acolo că UNPR nu a venit cu un răspuns foarte clar că vor să facă majoritate cu PSD, au tot amânat şi înseamnă că PSD nu va face majorităţi cu UNPR la Consiliul Judeţean Timiş. La Maramureş la fel, am înţeles că acum o zi, două, trei cei de la UNPR s-au tot întâlnit cu preşedintele de la PNL de acolo, am înţeles că au fost împreună şi la domnul Cherecheş, l-au vizitat", a adăugat Dragnea. 

Liderul social-democraţilor a arătat că, din partea PSD, lucrurile sunt neschimbate şi, dacă UNPR va declara că vrea să păstreze alianţa, este dispus să continue discuţiile, "dar fără să fie parazitate de tot felul de informaţii pe surse". 

Dragnea a mai spus că preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, l-a asigurat că a avut cu PNL doar discuţii exploratorii. 

"Lanţul de iubire nu se rupe pentru că este foarte puternic. (...) Din punctul nostru de vedere, putem înţelege că în anumite organizaţii judeţene sunt patimi foarte mari şi nu ţin cont de ceea ce se decide la centru. În schimb, ce mi s-a spus mie de către domnul Steriu e că cei de la PNL au decis să facă o fuziune cu UNPR şi ei nu au răspuns. Faptul că încă nu au răspuns nu este corect. Când voi avea o declaraţie foarte clară din partea domnului Steriu în care să spună că nu au fost niciun fel de discuţii şi nu se pune problema să facă vreo alianţă cu PNL, ne putem aşeza la masă să discutăm omeneşte. (...) Eu cred că domnul Steriu este un om de cuvânt", a susţinut Dragnea. 

"Nu spun nimic de domnul Steriu pentru că m-a asigurat în permanenţă că doar a avut o întâlnire exploratorie cu cei de la PNL, dar că nu s-au decis în sensul ăsta", a mai spus Dragnea. 

Întrebat care este termenul până la care PSD aşteaptă un răspuns de la UNPR în acest sens, Dragnea a răspuns că alegerile parlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ