Dragnea, despre îngrijorările UE: Doamna Dăncilă îl va suna pe Juncker. O să o sun pe Corina Crețu

| 03 sep, 14:14

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, referindu-se la eventualele îngrijorări existente la Bruxelles în urma protestului din 10 august din Piaţa Victoriei, că premierul Viorica Dăncilă va discuta luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Întrebat la finalul CExN al PSD, care a avut loc sâmbătă la Neptun, cum comentează faptul că Gabriela Firea a declarat că sunt îngrijorări la Bruxelles privind manifestaţia din Piaţa Victoria, Liviu Dragnea a precizat: "Doamna Viorica Dăncilă, luni, îl va suna pe domnul preşedinte Juncker ca să discute această problemă (...) O să o sun şi pe doamna Corina Creţu. Cred că trebuia să vorbească în primul rând cu doamna prim-ministru", notează Agerpres.

Firea a declarat, la finalul şedinţei conducerii social-democrate, că solicitarea în ceea ce o priveşte pe Carmen Dan a fost făcută pe fondul îngrijorărilor externe cu privire la violenţele înregistrate în Piaţa Victoriei şi care i-au fost transmise prin intermediul comisarului european Corina Creţu.

"Am vorbit ieri cu doamna comisar european Corina Creţu, care mi-a relatat o discuţie pe care a avut-o cu colegii domniei sale, comisari europeni, şi cu domnul preşedinte Juncker, în care aceştia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia politică din România, accentuând în special faptul că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august în România nu este apreciat de către celelalte ţări europene, deoarece, deşi sunt de acord că instituţiile democratice ale statului trebuie să fie apărate, şi anume intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct, în sensul apărării clădirii Guvernului şi a jandarmilor care interveneau pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice, nu au fost de acord cu faptul că manifestanţi care nu au fost violenţi au trebuit să suporte gazele lacrimogene care s-au transferat în Piaţa Victoriei", a afirmat Firea.

Potrivit acesteia, evenimentele din 10 august au transmis o percepţie negativă pe plan extern despre România, considerând că responsabil pentru situaţia creată este ministrul Carmen Dan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ