Dragnea despre legea dării în plată: Analizăm cu atenţie un potenţial risc de neconstituţionalitate

| 01 mar, 23:14

Partidul Social Democrat analizează cu atenţie un potenţial risc de neconstituţionalitate a legii dării în plată, adoptată de senatori, a declarat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"După votul din Senat, am discutat cu colegii din Camera Deputaţilor, din grup, să analizăm cu atenţie un potenţial risc de neconstituţionalitate pentru plafonul introdus la Senat. Noi ne menţinem obiectivul ca această lege să aibă ca principală ţintă românii care au contractat credite pentru a avea o locuinţă, una singură, nu cei care au făcut din asta afacere - nu înseamnă că e ilegală - dar nu vrem ca o asemenea lege să-i ajute. Sunt relaţii comerciale şi nu poate fi scopul acestei legi. Deci analizăm acest lucru şi, în funcţie de asta, vom decide şi vom da şi votul nostru", a declarat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD, întrebat cum vor vota social-democraţii această lege în Camera Deputaţilor. 

El a arătat că nu exclude să apară modificări în textul legii la Camera Deputaţilor. 

"Nu excludem, pentru că au apărut întrebări fireşti, reacţii fireşti, care au spus: 'domnule, poate un cetăţean a avut un credit sub 150.000 de euro, dar cu dobânzile adunate sare de 150.000 de euro'. Ce faci cu cel care a avut 160.000 de euro? Au apărut aceste întrebări şi cred că trebuie să ne uităm cu atenţie, plus că riscul de neconstituţionalitate există, este real. Şi, înainte să dăm votul nostru, trebuie să avem această analiză serioasă. Sigur, vom discuta şi cu Banca Naţională din nou, şi cu iniţiatorii, şi cu alte instituţii interesate", a spus liderul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ