Dragnea, despre numirea directorului SIE: Președintele trebuie să inițieze o discuție

| 01 mar, 15:57

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că speră să nu se ajungă la un blocaj cu șeful statului în privința numirii directorului Serviciului de Informații Externe, subliniind că președintele Iohannis trebuie să inițieze o discuție pe această temă.

"Eu sper să nu ajungem la blocaj. În situații de genul acesta, așa se lucrează în toate țările civilizate: cine trebuie să facă o propunere trebuie să aibă o discuție cu cine aprobă ca să nu jucăm tenis", a spus Liviu Dragnea, la Parlament, întrebat dacă se poate ajunge la un blocaj pe numirea directorului SIE.

El a subliniat că de la președinte trebuie să vină inițiativa unei astfel de discuții. "Cred că președintele trebuie să inițieze o astfel de discuție și, dacă inițiază, sigur că discutăm. Cum decide președintele. E președintele României și de acolo trebuie să vină și inițiativa și locul și modalitatea", a adăugat Dragnea.

Întrebat de ce Parlamentul nu a vacantat locul lui Mihai-Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE, Dragnea a spus că s-a decis ca toate restanțele de la plenul reunit să fie rezolvate, printre care și aceasta.

"Am întrebat și eu (de ce nu s-a vacantat locul lui Mihai Răzvan Ungureanu — n.r.), a fost lăsat anul trecut, acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a Birourilor reunite. A fost activitatea din Parlament de la începutul anului cu bugetul, cu moțiunea și, împreună cu dl Tăriceanu, am hotărât zilele trecute și cu colegii noștri să facem o evidență a tuturor restanțelor din Birourile permanente reunite care să intre în plen, printre altele am descoperit și acest proiect", a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că își asumă "scăparea" că acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ