Dragnea: Efectele regionalizării se vor simţi din 2014

| 23 mai, 2013

Primele efecte ale regionalizării şi ale descentralizării administrativ-teritoriale vor putea fi văzute începând de anul viitor, consideră vicepremierul Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că acest obiectiv este posibil să fie îndeplinit pentru că, de anul viitor, vor fi înfiinţate regiunile care vor avea competenţe descentralizate. 

"O să înceapă să se vadă deja o altă abordare. O să înceapă să se vadă deja în diversele zone unde sunt proiecte în curs de derulare. Undeva, în vară, de exemplu, lucrurile vor începe să se mişte, ca şi dezvoltare", a spus Liviu Dragnea. 

Totodată, vicepremierul crede că în primăvara - vara anului 2014, oamenii vor simţi că se simplifică birocraţia din sistemul public din România.

"Efectele majore vor fi în timp, dacă cei care vor fi preşedinţi de regiuni vor fi buni, dacă guvernele care vor veni după noi vor fi bune, dacă vor păstra obiectivele majore stabilite. După părerea mea, cred că finalul anului 2020 poate să reprezinte un moment de evaluare a micşorării diferenţelor de dezvoltare dintre diversele zone, cu o absorbţie bună şi inteligentă a zecilor de miliarde de euro care sunt disponibile", a mai spus Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ