Dragnea: judeţele nu se vor desfinţa în urma regionalizării

| 23 mai, 2013

Judeţele nu se vor desfiinţa în urma regionalizării şi nu vor exista guverne regionale, a declarat, joi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea în timpul unei dezbateri cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare.

"În ceea ce priveşte judeţele, acestea nu se desfiinţează. Judeţele au o tradiţie veche în această ţară, reprezintă o formă administrativă cu care cetăţenii s-au obişnuit. Mare parte din judeţe erau şi înainte, în 1862. Faptul că în România există judeţe încă din 1862 a creat dezvoltarea unui sentiment de apartenenţă la comunitate. Sentimentul de apartenenţă la un judeţ este profund. Cei care propun desfiinţarea judeţelor greşesc, pentru că ar însemna multiplicarea centralizării de azi,  cu toate butoanele la Bucureşti", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a precizat că reşedinţele acestor judeţe vor deveni poli de dezvoltare zonală şi vor avea fonduri pentru regenerarea urbană, iar zonele rurale vor fi stimulate să se asocieze acestor oraşe astfel încât sistemul administrativ din România să fie ca o plasă, astfel încât încet, încet să existe regiuni de dezvoltate.

El a subliniat că în urma implementării procesului de regionalizare-descentralizare administrativ-teritorială nu vor exista guverne regionale.

"Trebuie să ne obişnuim să folosim două termene, reşedinţa regiunii şi nu capitala regiunii, pentru că nu înfiinţăm state şi, respectiv, al doilea termen, cel de preşedinte al regiunii, şi nu guvernator. Nu vom avea guverne regionale, ci structuri administrative. Regionalizarea, aşa cum o vedem noi, nu prevede federalizarea", a spus Liviu Dragnea.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea se află la Iaşi pentru a lua parte la prima dezbatere organizată de MDRAP la nivel local cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ