Liviu Dragnea, audiat la Înalta Curte în dosarul fostei sale soții: ”E scrutinul și dosarul, ce să facem?”

| 06 sep, 08:48

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns marți dimineața la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a fia audiat în dosarul fostei sale soții. La sosirea la sediul Curții Supreme, Dragnea a refuzat să dea declarații în fața jurnaliștilor, precizând că va spune mai multe la ieșirea de la audieri. ”E scrutinul și dosarul, ce să facem?”, a spus Liviu Dragnea.

Miza procesului este una uriaşă pentru Dragnea, întrucât dacă primeşte încă o pedeapsă, fie şi cu suspendare, politicianul se duce după gratii.

Liviu Dragnea nu a dorit ca soţia sa, Bombonica, să fie şefa şoferilor, a paznicilor şi a femeilor de serviciu, iar în acest fel, şefa DGASPC, Floarea Alesu a creat serviciul Secretariat unde soţia lui Dragnea a fost numită şefă. Potrivit martorilor audiaţi în dosar, aceasta nu semna pontaje şi alte acte pe motiv că i se părea „jenant” se arată în documentele de anchetă.

Mai mulţi martori dar şi fosta şefă a DGASPC Teleorman le-au povestit procurorilor DNA despre favoritismul de care s-a bucurat fosta soţie a lui Liviu Dragnea în cadrul Direcţiei.

Mai precis, aceştia au povestit că Liviu Dragnea nu a fost de acord ca soţia sa să ajungă şefa serviciului unde lucrau paznicii, şoferii şi femeile de serviciu în cadrul instituţiei. Astfel a fost necesară crearea unui nou serviciu special pentru ca fosta soţie a demnitarului să devină şef.

Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, trimisă şi ea în judecată în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie, le-a declarat anchetatorilor DNA cum s-a ajuns la crearea serviciului Secretariat în cadrul instituţiei.

Ea a relatat că serviciul s-a înfiinţat după ce a fost pusă de Liviu Dragnea să discute cu consilierul său privind modificări ale organigramei instituţiei, iar Bombonica Prodana să nu fie funcţionar public ci personal contractual.

Alesu a explicat că i-a prezentat lui Dragnea posibilitatea de a o numi pe Bombonica Prodana la Serviciul Administrativ care avea în componenţă pază, PSI, şoferi şi femei de serviciu, aceasta fiind singura varianta existentă la acel moment cu personal contractual şi că Liviu Dragnea a trimis-o la consilierul său personal cu care să analizeze organigrama şi să găsească o altă variantă, potrivit News.ro.

„M-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu", le-a declarat Floarea Alesu procurorilor.

Împreună cu consilierul, a povestit Alesu, a găsit varianta înfiinţării Serviciului secretariat, iar când a întocmit organigrama a introdus în acest serviciu şi cele două salariate care nu se prezentau la serviciu pentru că lucrau la sediul judeţean PSD.

"Deşi am făcut această mutare, nici în aceste condiţii cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu. Arăt că ideea de a le introduce pe cele două angajate care nu se prezentau la serviciu, în cadrul Serviciului Secretariat, mi-a aparţinut mie şi lui DUMITRU JENICA, sperând că în acest fel cele două vor fi determinate să vină la serviciu având în vedere că şefa acestora era soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Nicolae Dragnea", potrivit actelor dosarului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ