Dragnea: O să cer colegilor din Comisiile de cultură să convoace o întâlnire pentru deblocarea situației TVR

| 16 feb, 16:27

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că le va cere colegilor săi de partid, membri ai Comisiilor de cultură din Senat și Camera Deputaților, să convoace rapid o întâlnire între conducerea TVR, Ministerul de Finanțe, ANAF și alți factori decidenți pentru a rezolva criza cu care se confruntă televiziunea națională, potrivit Agerpres.

"Știu situația de la TVR. Astăzi (marți — n.r.), o să cer colegilor mei de la PSD din cele două Comisii de cultură din Cameră și Senat, o să vorbesc și cu colegii de la ALDE și cu cei de la UNPR, ca aceste două comisii să convoace rapid o întâlnire între conducerea TVR, Ministerul de Finanțe, ANAF și alți factori decidenți din Guvern pentru a se găsi o soluție, cu speranța că nu este și TVR pe lista televiziunilor care trebuie închise. Din partea parlamentarilor PSD este toată deschiderea pentru a se găsi o soluție. În ce privește modificarea legii de funcționare a TVR, Guvernul nu poate sta deoparte", a precizat Dragnea.

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis luni conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenționat că situația televiziunii publice s-a agravat considerabil și le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune.

Irina Radu a arătat în scrisoare că situația TVR este mai gravă în urma executărilor silite pe care o parte a salariaților le-au declanșat pentru obținerea indexării salariilor prevăzute prin contractul colectiv de muncă.

"Având în vedere executările silite aflate pe parcurs în aceste zile, este probabil să fim în imposibilitatea de a vira salariile pe data prevăzută 15 februarie, ceea ce ar fi de natură să deterioreze suplimentar situația prin proteste sindicale", a menționat Irina Radu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ