Dragnea: OUG care creşte salariile înalţilor demnitari să fie "picată"; Am un salariu foarte mare

| 03 ian, 09:46

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a mai declarat că vrea să "pice" în Parlament OUG privind creşterea indemnizaţiilor înalţilor demnitari, afirmând că îl afectează, pentru că salariu său este "foarte mare" şi ca nu poate fi de acord diferenţa considerabilă dintre salariul minim şi cel maxim.

“Nu va fi un guvern format din oameni politici de mare anvergură, care să folosească posturile respective pentru proiecte personale, imagini personale. Acestea pot veni prin ceea ce vor face în ministere. Ei practic au o foaie de parcurs”, a mai spus Liviu Dragnea.

PSD va monitoriza săptămânal activitatea guvernului Grindeanu, afirmând că dacă “o săptămână, două, trei, anumite lucruri nu se întâmplă este un semnal de alarmă”.

„Nu ne permitem să lăsăm un domeniu să lâncezească. (…) Nu vreau să par dur, dar nu se merge pe prietenii. (…) acolo nu mai sunt prieten şi cine nu reuşeşte să ţină ritmul nu poate rămâne”, a răspuns Dragnea, întrebat ce va face cu ministrii care nu îşi fac treaba.

Cât priveşte relaţia premierului cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat că aceasta este reglementată de Constituţie.

„Totuşi, nu cred că se pot face întâlniri săptămânale cu preşedintele. Domnul Grindeanu trebuie să stea mai mult la guvern”, a precizat Dragnea, întrebat dacă se vor menţine întâlnirile săptămânale dintre preşedinte şi premier.

"(…) Eu o să susţin ca acea ordonanţă să fie picată în Parlament. Mă afectează inclusiv pe mine. Eu acum ca preşedinte al Camerei Deputaţilor am un salariu… nici nu ştiu cât am, foarte mare, nu ştiu 100 şi ceva de milioane de lei. Habar nu am! Nu este corect şi asta nu este populism. Sunt oameni care au salarii foarte mici pentru care muncim să facem un sistem şi să creăm creştere economică ca să aibă acces la venituri mai mari", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că salariile înalţiilor demnitari vor fi cuprinse în legea salarizării unitare.

"Nu pot să fiu de acord ca un grup de oameni, 40-50 de oameni să avem aceste salarii mari şi vom vedea ce vom face cu ei cum refacem legea. Eu vreau să picăm această OUG şi în legea salarizării unitare pe care o vom face să fie cuprinse şi aceste salarii. Le-am spus colegilor mei că vreau să pice acastă OUG şi să revenim la salariile pe care le avem", a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă indemnizaţia preşedintelui Klaus Iohannis o să scadă, Liviu Dragnea a răspuns că nu ştie, însă, a susţinut că nu crede că preşedintele se va opune principiului pe care l-a enunţat.

Preşedintele PSD a mai promis şi că nicio lege nu va mai avea norme de aplicare.

Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii au fost majorate începând cu luna august a anului 2015, în baza unei ordonanţe de Guvern, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, OUG fiind asumată iniţial de premierul interimar de la acea vreme, Gabriel Oprea.

"Nicio lege nu va mai avea norme de aplicare. Ele vor fi incluse în lege", a mai spus Liviu Dragnea.

Tag-uri: liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 10:50
edudgeLix
stromectol reddit
She was treated with sulfonylurea and clofibrate merck stromectol 2015 Mar 10; 3 CD002229

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ