Dragnea: PSD nu este de acord cu închiderea Complexului Energetic Hunedoara

| 24 mai, 16:43

Partidul Social Democrat (PSD) nu este de acord cu închiderea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a declarat marţi, la Petroşani, preşedintele formaţiunii politice, Liviu Dragnea, care a afirmat că va face demersurile necesare pentru a avea o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş, în care să fie discutată situaţia de la acest agent economic.

Întâlnirea ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, liderul PSD afirmând că membrii grupului de lucru din ministerul de resort care au elaborat un program referitor la CEH nu cunosc situaţia reală din Valea Jiului. 

"Este inadmisibilă această atitudine în care, pur şi simplu, anunţă că vor să închidă nişte mine, necreând vreo alternativă, neştiind ce să facă cu minele care vor să rămână, nespunând ce vor face cu cei peste 1.000 de oameni care vor fi trimişi acasă. Eu nici nu ştiu dacă cei din grupul de lucru care au lucrat la acest pseudoprogram sau pseudoplan au fost vreodată în Valea Jiului, au discutat cu cineva de aici, ştiu ce înseamnă o mină", a afirmat Dragnea. 

În acest context, preşedintele PSD a anunţat că specialiştii din cadrul partidului lucrează la un program special dedicat Văii Jiului, care va fi prezentat la începutul toamnei şi care va fi structurat pe două componente principale ce vizează dezvoltarea acestei zone. 

Prima direcţie se referă la păstrarea şi eficientizarea mineritului de cărbune, atât cât permite tehnologia actuală, şi regândirea sistemului energetic naţional. 

"Din punct de vedere strategic noi nu suntem de acord cu dispariţia acestei surse de energie pe care o reprezintă cărbunele", a precizat Liviu Dragnea. 

Al doilea pilon vizează dezvoltarea infrastructurii din Valea Jiului şi a legăturilor cu zonele limitrofe pentru crearea de noi posibilităţi de afaceri, dar şi pentru punerea în valoare a potenţialului turistic de aici. 

Proiectul de dezvoltare a Văii Jiului va fi structurat pe mai mulţi ani, va fi trecut în programul de guvernare al PSD şi va avea un buget propriu cu sume defalcate pe mai mulţi ani, incluse în bugetul de stat. 

"În aceste condiţii, nu vrem să facem un plan pe care să-l enunţăm pur şi simplu. Va fi trecut în programul nostru de guvernare cu care vom veni la sfârşitul verii, începutul toamnei şi va fi bugetat după modelul programului de dezvoltare locală pe care eu l-am făcut la minister, în sensul că se va stabili perioada de ani, 5-7 ani în funcţie de cât va fi nevoie, cu etape intermediare şi cu suma totală a programului defalcată pe fiecare an, prinsă în bugetul de stat, în aşa fel încât nimeni să nu-şi mai permită ca acest program să fie rupt. El va avea succes dacă va fi dus de la cap la coadă", afirmat preşedintele PSD. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat marţi în Valea Jiului, unde a avut întâlniri cu electoratul din oraşele Vulcan şi Petroşani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ