Dragnea renunţă ''deocamdată'' la moţiunea de cenzură pe subiectul privatizărilor

| 11 iul, 17:23

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după întrevederea cu vicepremierul Costin Borc, că Guvernul nu are de gând să facă privatizări, prin urmare nici PSD nu va depune moţiune de cenzură.

Dragnea a precizat că vicepremierul Borc i-a spus că Guvernul nu intenţionează să facă nicio privatizare în domeniul minelor de sare. ''Nu, nu au de rând să facă lucrul ăsta, acolo e vorba de ceea ce vrea să facă Fondul Proprietatea cu acţiunile pe care le au pe care vor să le listeze, acţiunile pe care le deţine statul român care este majoritar nu se intenţionează să fie vândute şi i-am spus că nu suntem de acord cu nicio altă situaţie dacă e vorba de un obiectiv strategic din România'', a spus el.

Întrebat dacă, în acest context, Guvernul ''a scăpat'' de moţiunea de cenzură despre care liderul PSD a vorbit duminică seara într-o emisiune televizată, Dragnea a răspuns afirmativ. ''Deocamdată da, din ce am înţeles, din moment ce nu au de gând să facă, nu depunem moţiune de cenzură. Cel puţin asta mi-a zis'', a precizat el.

Social-democratul a mai menţionat că, în cadrul întrevederii cu vicepremierul Borc, s-a discutat ''despre o problemă care pe noi ne frământă foarte mult - problema uraniului''.

''Romania nu mai ia uraniu din minele din ţară, cum este mina de la Crucea, care probabil se va închide. Mi-a explicat de ce - pentru că Curtea de Conturi a solicitat să se aplice procedurile stabilite prin legislaţia în vigoare, dar eu cred că ăsta este un lucru extrem de periculos pentru noi. În condiţiile în care minele de uraniu din România se vor închide, nu ne garantează nimeni că uraniul cumpărat acum mai ieftin mai târziu nu va fi cumpărat mai scump, noi nemaiavând surse în interior Şi părerea mea, şi i-am spus-o, este că genul ăsta de probleme să se discute în CSAT'', a detaliat Dragnea.

El a precizat că a mai discutat cu vicepremierul Borc despre proiectul ''România competitivă'', despre ataşaţii comerciali ai României şi despre privatizări, reiterând că ''PSD nu va susţine privatizări în special la obiectivele economice strategice''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ