Dragnea vrea verificarea finanțării presei critice și a ONG-urilor, la cererea lui Dan Voiculescu

| 01 oct, 16:10

Dan Voiculescu scrie pe blogul său că Guvernul și serviciile de informații ar trebui să supravegheze mai multe publicații despre care spune că fac parte dintr-un grup ocult. Liviu Dragnea este de acord și chiar propune un proiect de lege care să verifice finanțarea pesei și a ONG-urilor.

Patronul trustului Intact cere Guvernului și serviciilor de informații să acorde „o atenție specială” publicațiilor Newsweek România, G4Media, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes.

„Atrag atenția Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială și politică în țară. Orice acțiune netransparentă care nu își declară sursele de finanțare, care nu își asumă deschis rolul partizan, merită o atenție specială din partea Guvernului și a serviciilor de informații. În același timp, actuala putere să nu se mire dacă vor înregistra scăderi în percepția publică la capitolul încredere și le recomand transparent, public, cinstit și prin asumare, să răspundă la aceste pericole prin acțiuni concrete”, scrie Dan Voiculesc, care a fost condamnat în dosarul ICA.

În plus, potrivit lui Dan Voiculescu, aceste publicații „sunt susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi”.

El sugerează PSD și ALDE să sprijine un grup de presă care să contracareze acțiunile acestor publicații. „Mă întreb dacă puterea formată din PSD și ALDE au la ora actuală un grup similar care să se contrapună grupului menționat mai sus, un grup real de presă care să aibă 30.000.000 de vizitatori în loc de 9.000.000 și care – și asta este o condiție impusa de mine – să nu facă altceva decât să prezinte adevărurile din societatea românească, fără frică, cu demnitate, în numele onoarei, având ca singur scop protejarea intereselor poporului român”, scrie Voiculescu.

Solicitarea unui patron de presă către serviciile de informații privind supravegherea altor publicații este fără precedent. Pe de altă parte, trustul de presă patronat de familia Voiculescu a lansat în mod repetat atacuri la adresa instituțiilor de presă și a ONG-urilor critice la adresa guvernelor PSD.

Dragnea e de acord

„Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu și știu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni și a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transperanță, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă˝, a declarat Dragnea, duminică seară, vorbind despe propunere.

Acesta a susținut că Executivul ar trebui să elaboreze un proiect de lege pentru transparentizarea finanțării presei. „Să facă un proiect de lege privind transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbește că sunt firme acoperite? Dacă sunt mișcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?˝, a afirmat dragnea, întrebat ce are de gând să facă Guvernul, după solicitarea lui Dan Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ