Drulă: Aleksei Navalnîi a plătit preţul suprem pentru că a stat drept în faţa unui dictator nemilos

| 16 feb, 21:54

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, vineri, că moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi reprezintă un "asasinat politic", care trebuie să fie un semnal de alarmă pentru lumea liberă.

 

"Aleksei Navalnîi a plătit preţul suprem pentru curajul său de a sta drept în faţa unui dictator nemilos. Acest asasinat politic trebuie să fie un semnal de alarmă pentru întreaga lume liberă. Ucraina trebuie susţinută, mai mult ca oricând, pentru a învinge Rusia lui Putin. Trebuie să punem capăt acestei tiranii", a scris Drulă, pe X.
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit vineri în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie, au relatat AFP şi Reuters.
Activistul în vârstă de 47 de ani ispăşea o pedeapsă pentru "extremism" într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, în condiţii foarte dificile. El a denunţat drept politice numeroasele sale procese, considerându-le o modalitate de a-l pedepsi pentru opoziţia împotriva preşedintelui Vladimir Putin.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ