Drulă: Ciolacu poate opri renovarea 'faraonică' imediat

| 27 feb, 22:14

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi cere premierului Marcel Ciolacu să oprească "renovarea faraonică" de 7 milioane de euro a unei vile RA APPS, subliniind că instituţia respectivă se află în subordinea directă a prim-ministrului.

 

Conform unui comunicat USR remis marţi AGERPRES, premierul a alocat "un buget similar" de 7 milioane de euro şi pentru toate "excursiile exotice" ale preşedintelui prin Africa.
"Când au devenit Iohannis şi Ciolacu cei mai buni prieteni şi ce-i leagă aşa de strâns? După ce i-a dat 7 milioane de euro să se plimbe la finalul anului trecut prin Africa, Ciolacu îi mai dă alte 7 milioane să-şi renoveze casa. Banii vin de la fiecare român, din taxele pe care acelaşi Guvern PSD-PNL le-a crescut. Marcel Ciolacu, cu ce te are la mână Klaus Iohannis de refuzi să opreşti finanţarea de 7 milioane de euro în vila pregătită pentru el? RA APPS se află în subordinea ta directă, poţi opri renovarea faraonică imediat", a transmis Cătălin Drulă.
Preşedintele USR contestă declaraţiile premierului potrivit cărora "nu ştie pentru cine se pregăteşte vila" în care se investesc 7 milioane de euro, în contextul în care RA APPS se află în subordinea directă a prim-ministrului.
O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.
Administraţia Prezidenţială a informat că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va cere Secretariatului General al Guvernului informaţii cu privire la costurile renovării vilei din Bulevardul Aviatorilor, menţionând că nu ştie dacă imobilul este pregătit pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, pentru alt demnitar sau pentru închiriere.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ