Drulă: Partidele toxice au forţat un vot în Camera Deputaţilor prin care mimează desfiinţarea SIIJ

| 21 feb, 19:07

USR va vota în continuare împotriva proiectului aflat în dezbaterea Parlamentului privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, a declarat, luni, preşedintele interimar al partidului, Cătălin Drulă, care a susţinut că PSD, PNL şi UDMR "au forţat" un vot în Camera Deputaţilor prin care "mimează" desfiinţarea SIIJ.

 

"PSD, PNL şi UDMR aruncă Justiţia în era Dragnea. Ce s-a întâmplat astăzi, în Camera Deputaţilor, este un atac frontal la Justiţia din România. Partidele toxice din Parlamentul României au forţat un vot în Camera Deputaţilor prin care mimează desfiinţarea SIIJ. În realitate, PSD, PNL şi UDMR au votat o reînfiinţare pe steroizi a acestei Secţii speciale. Mesajul acestor partide este clar: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Aşa că DNA pierde din atribuţii şi, în acelaşi timp, se creează o nouă bâtă cu care politicienii să controleze magistraţii incomozi", a scris Drulă, pe pagina sa de Facebook.
Liderul USR a criticat faptul că nu a fost aşteptat avizul Comisiei de la Veneţia.
"DNA nu va mai putea ancheta procurori şi judecători pentru fapte de corupţie. Şi nici pe judecătorii Curţii Constituţionale şi pe magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională. Iar procurorii din noua 'super-secţie specială' vor fi numiţi de plenul CSM, nu de Secţia de procurori. Este evidentă încercarea de 'alba-neagra' politică, adică prezentarea drept desfiinţare, a ceea ce este, evident, o sporire a subjugării politice a magistraţilor. PSD, PNL şi UDMR îşi imaginează că românii vor înghiţi fraiereala", a completat liderul USR.
Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis "devine groparul Justiţiei din România".
"Acum, probabil, Klaus Iohannis este fericit. Planul care a început cu demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA se apropie de final. Iohannis devine groparul Justiţiei din România. Deşi Camera Deputaţilor nu este Cameră decizională - şi proiectul merge mai departe la Senat - intenţia partidelor toxice este evidentă. USR va vota împotrivă, aşa cum a făcut-o şi azi, şi va continua lupta împotriva acestui proiect", a transmis Drulă.
Deputaţii au aprobat, luni, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, cu 205 voturi "pentru", 90 "împotrivă" şi o abţinere. Competenţele SIIJ vor fi preluate de Parchetele obişnuite, cauzele urmând să fie instrumentate de procurori anume desemnaţi. Proiectul va merge la Senat, care este Cameră legislativă decizională.

 

Tag-uri: deputati, sectie, SIJ
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ