Drulă: ”Plecarea lui Dacian Cioloş încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani!”

| 31 mai, 18:27

Liderul interimar al USR Cătălin Drulă le-a transmis colegilor de partid un mesaj în care le-a spus că plecarea lui Dacian Cioloş din USR este regretabilă şi încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani.

 

El a adăugat că plecarea acestuia din formaţiune este „o eroare strategică” şi „o mişcare are ajută PNL şi PSD”, iar noul proiect politic REPER anunţat de către Cioloş este mai mult un proiect pe persoană fizică, unul de vanitate.
„Este o eroare strategică. Este o mişcare care ajută PNL şi PSD. În România avem foarte mult de muncă în opoziţie la aceste două partide care dau guvernarea dezastruoasă în prezent, o muncă pe care o facem la USR împreună cu toţi colegii noştri buni, ex-PLUS sau ex-USR, nu contează de unde sunt, aici este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă în România. Asta am şi promis românilor în 2019, 2020, 2021. Am fost şef de campanie la vreme a respectivă şi am spus că ne unim, nu că ne dezbinăm, aşa că acest gest, un proiect până la urmă pe persoană fizică, un proiect de vanitate nu are niciun sens politic. Noi rămânem în continuare aici în USR să construim alternativa liberală, democratică, modernizatoare, optimistă, luminoasă pentru 2024”, a explicat Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă.
El le-a mai transmis că USR este abia la mijloc de drum şi formaţiunea are un rol foarte important de a face o opoziţie democratică GUvernului.
„Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentaţi în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziţie democratică la un guvern cu o majoritate uriaşă în parlament şi care nu are nicio soluţie pentru bunăstarea oamenilor. Ne luptăm cu o guvernare coruptă şi ineptă şi în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e uşor, dar n-am intrat în politică aşteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câştigă, nu se primeşte cadou. Asta este ceea ce cred eu şi ceea ce cred mulţi dintre noi. Printre ei, şi colegul nostru Alexandru Dimitriu (provenit din PLUS), care ieri şi-a lansat candidatura pentru primăria sectorului 5. Alexandru a înţeles unde este adevărata bătălie şi îl voi sprijini cu toate puterile să obţină un rezultat cât mai bun. Îi voi fi alături în campanie, aşa cum voi fi alături de toţi cei care îşi asumă o luptă pentru idealurile noastre”, a completat Drulă.
„Politica, aşa cum o înţeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată şi, mai ales, un joc de echipă”, le-a mai spus liderul interimar al USR.
„Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale şi în arena publică de aici din România. E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi şi-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această ţară personajelor de tip Ciolacu şi Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac aşa ceva. Lupta noastră continuă şi, dacă vă găsiţi un moment astăzi, reflectaţi nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne ţin împreună”, a conchis Cătălin Drulă.
Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat marţi la calitatea de membri ai USR şi declanşează înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER). Cei cinci rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

 

Tag-uri: Cătălin Drulă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ