Dușa: Vom continua organizarea de exerciții cu partenerii noștri din NATO

| 26 aug, 21:27

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat miercuri, în poligonul Smârdan din județul Galați, că vor fi continuate exercițiile cu partenerii din NATO, mai ales că bugetul ministerului permite acest lucru.

"Continuăm organizarea exercițiilor de instruire și de pregătire în comun cu partenerii noștri din NATO. Este foarte bine că putem să organizăm aceste exerciții, ele contribuie la pregătirea și instruirea militarilor noștri împreună cu militarii din țările NATO. Acest lucru este posibil pentru că avem un buget mai mare și în acest an, chiar la ultima rectificare bugetară, am primit bani în plus, fiind una pozitivă pentru bugetul Ministerului Apărării Naționale. O parte din acești bani sunt destinați pentru organizarea exercițiilor de pregătire și instruire a militarilor noștri', a declarat Dușa.

Ministrul a prezentat și exercițiile care urmează să se execute, dar și cele aflate în derulare.

"Un exercițiu mare vom organiza în luna septembrie, care vizează apărarea Dobrogei, la care vor participa militari din toate categoriile de forțe, terestre, navale, aeriene. Noi avem mai multe poligoane certificate NATO, poligonul de la Cincu, de la Smârdan, de la Babadag și în toate aceste poligoane s-au organizat în acest an exerciții de instruire. În momentul de față, la Câmpia Turzii se află o escadrilă de avioane F15 a SUA, care se pregătesc în comun cu militarii noștri de la forțele aeriene. În poligonul Cincu se află militarii de la Garda Națională din Alabama, militari geniști care pregătesc acolo niște fortificații și realizarea unui drum în poligon pe care-l vom inaugura la începutul săptămânii viitoare', a spus Dușa.

Ministrul a fost prezent miercuri, în Poligonul Smârdan, județul Galați, pentru a asista la exercițiul multinațional Swift Response 15, în cadrul căruia militari din Italia, Spania și din Forțele Terestre ale SUA au executat un asalt aeropurtat.

"Exercițiul de astăzi 'Răspuns Rapid 2015' este organizat de Forțele Terestre ale SUA în Europa. Este unul dintre cele mai mari exerciții cu trupe aeropurtate de după încheierea Războiului Rece. Participă peste 4.800 de militari. Astăzi, în mod simultan, în patru locații din Germania, Italia, Bulgaria și România, va fi parașutat un număr însemnat de militari. Aici, în Poligonul Smârdan sunt șase avioane C130 care vor parașuta peste 200 de militari din SUA, Spania și Italia. De asemenea, la exercițiu participă peste 60 de militari de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată din Galați care vor interacționa cu militarii care vor fi parașutați și vor îndeplini o misiune de luptă după un scenariu fictiv elaborat de comandanți', a spus Dușa.

Potrivit unei informări transmisă luni de Ambasada SUA, exercițiul se desfășoară în patru țări europene, în perioada 17 august — 13 septembrie, participând parașutiști din 11 țări membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan, din România, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria, unde se vor desfășura și antrenamente ulterioare.

Contingentul multinațional care se va antrena în România include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată și militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate și din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri. Aceștia vor interacționa, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galați, a precizat Ambasada SUA.

Swift Response 15 este cel mai mare exercițiu NATO aeropurtat desfășurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ