Ducu Bertzi, audiat la Parchetul General în dosarul lui Eugen Tomac

| 23 iul, 12:51

Audiere surpriză la Parchetul General. Cântăreţul Ducu Bertzi a fost audiat de procurori şi ar fi suspect de abuz în serviciu într-un dosar în care se fac cercetări şi cu privire la Eugen Tomac, informează B1 TV.

Ducu Bertzi a fost joi la Parchetul instanţei supreme, unde anchetatorii i-au adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Ducu Bertzi a refuzat să facă declaraţii şi la sosire, şi la plecarea de la Parchetul General. Artistul a fost audiat timp de două ore de către procurori.

Potrivit unor surse judiciare, citate de hotnews.roEugen Tomac (presedintele PMP) si Ducu Bertzi sunt suspecti pentru abuz in serviciu, într-un dosar deschis in urma unei sesizari a Corpului de control al premierului Victor Ponta.

Anchetatorii verifică modul în care cei doi ar fi cheltuit sume mari de bani, pe vremea când Eugen Tomac era la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, Tomac ar fi deturnat suma de 1,6 milioane de lei, bani pe care i-ar fi folosit fără să aibă contracte pentru a cumpăra tonete unde au fost vândute cărţi în limba română. Aceste tonete au fost amplasate în Republica Moldova.

Biroul de presă al Parchetului ICCJ nu a dat, până la acest moment, informaţii despre dosar.

Eugen Tomac a fost secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutideni până în mai 2012, atunci el fiind membru al PDL. Eugen Tomac este preşedintele PMP din februarie 2015.

Departamentul pentru Românii de Pretutideni a funcţionat în perioada 2005-2009 în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, de unde a ieşit în ianuarie 2010, când a trecut, la iniţiativa lui Tomac, în coordonarea directă a primului ministru.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 13:24
Palada Pufosul
Dl.Tomac....a cumparat tonete,sa vanda carti,in Moldova
Dl .Ghita,a cumparat tigai,pentru cetatenii din Moldova
practic Tomac le-a asigurat hrana spirituala si Ghita mijloace pentru hrana materiala..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ