Dumbravă (CSM): Tăriceanu să solicite senatorilor responsabilitate la votul în cazul Șova

| 20 noi, 21:29

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru CSM, a lansat un apel către Călin Popescu Tăriceanu în care i-a cerut ca, din funcția de președinte al Senatului pe care o deține, să solicite senatorilor să fie responsabili atunci când vor vota în cazul ridicării imunității lui Dan Șova. Judecătorul a insistat că Parlamentul are șansa istorică de "a ieși dintr-o gaură neagră” și de a-și îmbunătăți imaginea în ochii românilor.

"Fac un apel domnului Călin Popescu-Tăriceanu ca de la importanța funcției pe care o deține, de președinte al Senatului României, să solicite senatorilor responsabilitate în ce privește votul pe care-l vor da la solicitarea procurorului general al României de ridicare a imunității senatorului Dan Șova. Reamintesc că DNA a sesizat Parchetul General pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. (...) Parlamentul are acum o șansă istorică de a ieși dintr-o gaură neagră, de a se reabilita în ochii românilor. Este nevoie de un Parlament responsabil de actele sale. Este nevoie ca Parlamentul să se racordeze la valorile europene și să se alinieze instituțiilor democratice", a scris Dumbravă pe contul personal de Facebook.

El i-a mai cerut liderului Senatului să repună pe rol votul privind imunitatea lui Varujan Vosganian și celălalt dosar penal care îl vizează Dan Șova. 

"În ambele situații cursul justiției a fost blocat, interferența cu actul de justiție fiind evidentă. Așa cum de multe ori am spus: orice autoritate publică, instituție publică, cum este și Parlamentul, nu trebuie să intervină în justiție, dimpotrivă, prin amplitudinea constituțională pe care o are ar trebui să sprijine toate instituțiile publice, inclusiv justiția. (...) Vă spun sincer, cred în dorința onestă a senatorilor de a evita o situație jenantă: România, românii merită mai mult decât interese mărunte, fără orizont temporal", a mai scris Dumbravă.

Procurorul șef al DNA a cerut joi sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ