Dumitru Dragomir: Am avut oferte de la șase cluburi, dar am ales să vin președinte fără salariu la FC Voluntari

| 22 ian, 14:24

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că în ultimii ani a avut oferte tentante din punct de vedere financiar de la șase cluburi, dar a preferat să preia fără salariu funcția de președinte de onoare la FC Voluntari.

"Șase cluburi mi-au făcut propuneri în ultimii doi ani, cu niște oportunități financiare formidabile, dar eu am venit aici, la Voluntari, fără bani. Și la LPF am stat 18 ani fără bani, iar când mi-au fixat și mie un salariu extraordinar de mare m-au lăsat puțin și m-au dat afară. Sper să nu fie și aici la fel. Deci nu o să primesc nimic, dar vreau să demonstrez că aș merita ceva substanțial. Dânșii au fost generoși, dar le-am zis să mă pună la încercare mai întâi. Sunt probe. Sunt un animal de curse, dacă nu câștig câteva curse, atunci domnul primar își alege alt armăsar, alt cal", a spus el la conferința în cadrul căreia a fost prezentat oficial în noua funcție.

Dragomir a explicat că singurul șef căruia îi va raporta activitatea la club este primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele. "Am acceptat această funcție pentru realizările pe care le-a făcut domnul primar aici. Mi-am dat seama că este o treabă serioasă când am văzut toate sălile de sport, terenurile și toate celelalte de aici. Modul de organizare al clubului se încadrează perfect în legislația actuală. Este clubul comunității și eu voi avea de raportat unui singur om, domnului primar. Am acceptat și pentru că eu o să coordonez tot. Dacă va merge prost vina va fi a mea și nu voi raporta succesele sau insuccesele decât domnului primar, să fie clar. Eu nu mă consult cu nimeni în afara primarului. El este singurul meu șef aici. Nu am alți șefi, altfel nu veneam. L-am amânat pe domnul primar pentru că eu am fost sub control judiciar până în decembrie. Înainte de Crăciun mi s-a ridicat controlul judiciar și nu mai aveam nicio scuză în fața dânsului. Deci de asta am refuzat până acum, nu pentru că aș fi cerut eu cine știe ce", a afirmat Dumitru Dragomir.

FC Voluntari va transfera cei mai talentați juniori din țară, anunță Dragomir, care precizează că va fi concurentul principal al Academiei Gheorghe Hagi. "O să încep cu centrul de copii și juniori. Am fost aici cu nepotul meu care joacă la grupa de 11 ani la Juniorul și am văzut niște copii foarte talentați la Voluntari. În ultima perioadă am fost la toate meciurile de juniori din Capitală și cunosc. Avertizez pe toată lumea, de acum toți juniorii talentați până în 15 ani din această țară voi face de așa natură să vină la Voluntari. Ca să știți că voi fi concurentul numărul 1 al lui Hagi. Să fie foarte clar. Unde văd unul talentat, mă duc, îl văd și îl aduc aici. Toți cei între 11 și 15 ani din toată țara pot să mă contacteze", a explicat Dragomir.

Prezent la conferința de presă, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, este convins că Dumitru Dragomir este cea mai bună alegere pentru gruparea ilfoveană. "Am refuzat să vorbesc despre fotbal, dar consider, ca primar, că trebuie să îl prezint pe noul președinte al clubului din Voluntari, domnul Dumitru Dragomir. El se va ocupa atât pe orizontală, cât și pe verticală de acest club. De mai multe luni am primit refuzuri de la dânsul, dar ieri am reușit să îl convingem. Deocamdată, până în vară, dânsul va fi președinte de onoare cu prerogative pentru întreaga structură fotbalistică. Adică tot ceea ce înseamnă fotbal în orașul Voluntari va fi coordonat de dânsul", a spus Pandele.

El a apreciat gestul fostului președinte al LPF de a refuza retribuția pentru noua funcție. "Noi i-am oferit o retribuție, după posibilitățile noastre, dar am rămas surprinși când dânsul ne-a spus că dacă noi credem în acest proiect, atunci vine să coordoneze această structură fără niciun ban. Asemenea gesturi sunt mai rare. Îi mulțumesc pentru efortul pe care îl va face aici. Obiectivul nostru este să rămânem în Liga I. Sunt convins că domnul Dragomir, cu echipa pe care și-o va forma, va reuși să lase o impresie plăcută în fotbalul românesc atât cu FC Voluntari, dar și cu academia de juniori. Va fi o transparență totală la acest club", a precizat Dumitru Dragomir.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ