Dumitru Păduraru, conferenţiar la UMF Iaşi, trimis în judecată. Ameninţa studente că nu trec examenele dacă nu fac sex cu el

| 20 feb, 14:29

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dumitru Păduraru, conferenţiar universitar şi coordonatorul disciplinei 'anatomie' din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' Iaşi la data faptelor, pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj, transmite Agerpres.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, în 15, 23 şi 26 ianuarie, Dumitru Păduraru a încercat să întreţină relaţii intime, iar ulterior relaţii de aceeaşi natură cu o frecvenţă săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă de la Facultatea de Farmacie, denunţătoare în cauză, prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin ameninţarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina 'anatomie'.

Studenta urma să susţină examenul cu Păduraru, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării. Procurorii susţin că Dumitru Păduraru i-a promis că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicină Generală din UMF Iaşi, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăţi.

"În 26 ianuarie, inculpatul Păduraru a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obţinerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală", se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ