După controversele stârnite de Codul lui Da Vinci, o noua idee INCREDIBILĂ, avansată de un istoric

| 15 apr, 2014

Comparând  ediţiile originale ale Bibliei în ebraică şi greacă, un istoric susţine că ştie cine s-a aflat în spatele scrierii Evangheliei dupa Luca: Fecioara Maria

Dr. Adam Bradford crede că a treia Evangheliem, cea a lui Luca, a fost, iniţial, un document legal.

Bradford susţine că Evanghelia a fost scrisă de Luca, un medic grec, caondamneat pentru crima politică de susţinere a lui Iisus. Detaliile despre copilaria lui Iisus ar fi fost furnizate de Maria, mama sa.

Bradford a scris o carte pe aceastî tema, afirmă ca "informaţii cheie despre naşterea lui Iisus şi a copilăriei sale din Evanghelia dupa Luca ar fi putut proveni doar de la Maria, fiind singura supravieţuitoare care fusese martor ocular al acelor evenimente, când Luca a scris Evanghelia".

"Manuscrisul lui Luca este coplesitor de feminin, spre deosebire de cele din perioada aceea, care aparţineau bărbaţilor, iar martor la scrierile sale de început a fost o singură persoană şi numai una, Maria, mama lui Iisus".
În cartea sa, Bradford sustine că numărul de cuvinte feminine conţinute în Evanghelia dupa Luca dezvaluie, de fapt adevăratul autor, acesta fiind dublu faţă de cea a lui Marcu, scrie Daily Mail.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ