După discursul lui Tusk, Ambasada Suediei a postat înregistrarea cu momentul victoriei lui Helmuth Duckadam

| 11 ian, 08:33

​Ambasada Suediei la București, cunoscută deja pentru postările inspirate legate de diverse evenimente politice, a publicat pe Facebook înregistrarea video a secvenței în care Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri din finala Cupei campionilor europeni din 1986, aducând astfel victoria echipei Steaua.

Ambasada a reacționat astfel față de discursul președintelui Consiliului European Donald Tusk, de la Ateneu, în care acesta îi îndemna pe români să apere libertatea și statul de drept așa cum a făcut marele sportiv în finala cupei.

Postarea, care nu e însoțită de niciun comentariu, a fost apreciată de peste 1.400 de internauți, distribuită de peste 600 și are 90 de comentarii, majoritatea celor care au reacționat mulțumind ambasadei pentru mesajul inspirat: ”You're so smart, as ever! /Thank you for your support! / On point, ca de fiecare dată/ The European ideal is what unites all!” 

Într-un discurs susținut integral în limba română și aplaudat la scenă deschisă, la ceremonia de la Ateneu de joi seara, prilejuită de preluarea președinției române a consiliului UE, Tusk i-a îndemnat pe români să apere valorile europene, libertatea, integritatea și statului de drept, la fel ca Duckadam, adăugând că, deși credea că este imposibil, acesta a reușit să aducă victoria echipei de fotbal. 




”România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea, prima mașină a fost Dacia o mie trei sute (1300) a socrului meu. Întâmplarea face că, astăzi, socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster. Totuși, mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii și sportivii români. Mircea Eliade, pe care l-am citat mai devreme, Emil Cioran, dadaistul Tristan Tzara, Eugen Ionescu sunt toți eroi ai imaginației mele. La fel ca sportivii de seama Nadiei Comăneci și a Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua București a învins Barcelona. Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Donald Tusk”. 

Ambasada Suediei a câștigat simpatia internauților din România după ce a avut mai multe postări pline de umor față de afirmațiile liderului PSD Liviu Dragnea care avansa anul trecut scenariul conform cărui patru indivizi străini ar fi dorit asasinarea lui.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ