E.ON vrea să închidă două centrale din Ungaria

| 19 iun, 2013

Grupul german de utilităţi E.ON a cerut permisiunea Autorităţii de reglementare în domeniul Energiei din Ungaria să suspende operaţiunile la două centrale din oraşele Nyiregyhaza şi Debrecen, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al E.ON pentru MTI.

"Funcţionarea celor două centrale nu mai este profitabilă în condiţiile actuale de pe piaţă", a declarat purtătoarea de cuvânt Nikoletta Egyhazi, citată de agerpres.

Cele două centrale utilizează gaze naturale pentru a produce energie electrică şi energie termică, însă preţul obţinut de E.ON pentru produsele acestea nu acoperă costul gazelor naturale. Centrala de la Debrecen are o capacitate de 95 de megawaţi iar cea de la Nyiregyhaza o capacitate de 47 MW şi împreună asigură energie termică pentru aproximativ 50.000 de locuinţe.

La începutul acestui an, Guvernul ungar a redus preţurile la energie electrică pentru consumatorii casnici cu 10%, decizie care a provocat pierderi furnizorilor. Preţurile la utilităţi ar urma să scadă şi mai mult ca urmare a noilor reduceri avute în vedere de guvernul de la Budapesta începând din toamnă.

În România, E.ON are peste 2,8 milioane de clienţi în jumătatea de nord a ţării. E.ON Energie România a fost creată prin fuziunea companiilor de gaze naturale şi energie electrică E.ON Gaz România şi E.ON Moldova Furnizare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ