EBA: Așa tată, așa fiică

| 24 sep, 2013

Când președintele Traian Băsescu a făcut partidul luntre și punte pentru ca mezina familiei personale și independenta familiei liberal-democrate să-și priponească ezitările adolescentine și lipsa oricărei calificări tocmai la Bruxelles, în Parlamentul European, n-au fost puțini cei care au ridicat, balcanic, din umeri. Ce mare chestie s-a întâmplat?

Nu a inventat Băsescu nepotismul în România, se putea citi la acea dată printre rânduri sau pe buzele celor obișnuiți să trimită laude prudente către Palatul Cotroceni. Sugestia acestora era că Traian Băsescu este doar încă un tătic est-european, îngrijorat pentru devenirea profesională a odraslei personale. Ei bine, până la urmă s-a dovedit că nu e chiar așa...

Pe măsură ce acțiunile Elenei Băsescu s-au înmulțit în PE, a crescut și numărul celor care s-au întrebat, nu odată, dacă Elena Băsescu chiar a avut nevoie vreodată realmente de salariul acela de europarlamentar sau rațiunea prezenței sale la Bruxelles a fost alta, de la bun început.

Mulți observatori au comentat ulterior că schepsisul implantării unui asemenea personaj nepregătit din toate punctele de vedere este mult mai simplu. La data respectivă, Traian Băsescu a vrut un om de încredere care pe de o parte să strunească orgoliile și pornirile de independență ale europarlamentarilor PDL și pe de altă parte să execute la timp și întocmai indicațiile regizorale ale autocratului jucător de la Cotroceni. La acea dată, Traian Băsescu pur și simplu nu avea altă persoană de încredere de a cărui prezență să se poată dispensa, în țară.

Toate aceste considerații revin acum în actualitate, pe măsură ce Elena Băsescu își execută conștiincioasă misiunea care i-a fost încredințată punctual și anume să lovească adversarii politici ai tăticului, chiar dacă aceasta presupune să denigreze patria mamă. Și ce să-i reproșezi? Nu e Boc, Blaga sau MRU, să-i bați obrazul că nu are coloană și se lasă transformată în omul de paie care execută docil ce i se ordonă la telefon.

Când europarlamentarul PDL Elena Băsescu îi scrie comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, despre "mascarada regizată" de Victor Ponta, căruia "i-a căzut pradă" oficialul european, în legătură cu lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni, nu avem o problemă de principiu ci vorbim doar de o fetiță ascultătoare care nu iese din cuvântul părintelui... Iar la câtă experiență și intuiție politică are Elena Băsescu pe minus, nici nu-i putem reproșa că nu își dă seama când jignește oficialul european în cauză, sugerând că nu are mintea și calificarea necesare să judece și singur situația respectivă.

În fond, în cazul ”semnalat” nici nu există întârzieri dovedite, altele decât cele cu care se confruntă chiar ”avertizorul public” EBA, pe fondul carențelor sale educaționale și ale miopiei politice evidente care o împiedică să realizeze că, pe modelul prezidențiabilului său părinte, nu face decât rău României.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2013
cantautor
pentru Dl F+Administrator:
nu este treaba mea cati corectori sunt la o publicatie finantata de un patron...sau cata publicitate de la stat primeau si n-au mai primit-o...
asta-i economia de piata...
am dreptul sa ma revolt la erori,pentru ca sunt persoane care se considera cu carte..
mai dureaza putin si Basescu ar putea fi considerat responsabil si de acestea...
incercati sa-i explicati si Dlui Ferenczy chestiunea aceasta...evident daca nu sunteti una si aceeasi persoana..
24 sep, 2013
anca
Si chiar tre sa ne dam mari profesori in ortografie si in punctuatie ?
24 sep, 2013
Ferenczy Stefan
:))
Mda, se pare că anonimitatea crește apetitul pentru greșelile altora. Pe cele proprii nu le vede nimeni și oricum nu se pun, că doar omul postează vrute și nevrute, la absolut toate articolele (btw le și citești cumetre pe toate, cumetre?) și errare humanum est, mai ales la așa o cadență de mitralieră...
24 sep, 2013
Administrator
Limbaj nepotrivit
Am decis să șterg toate comentariile, dialogul dintre cei doi (cantautor și Stefan Ferenczy) se transformase într-un schimb de jigniri. Sunt de acord să nu fiți de acord, dar păstrați vă rog o limită decentă a conversației. Mulțumesc
24 sep, 2013
Ferenczy Stefan
precizare
Din partea mea... Am o părere foarte clară și prea puțin măgulitoare despre genul de personaj anonim care bate apa în piuă pe forumuri. Nu degeaba toate publicațiile și-au închis accesul liber pe forumurile lor și cer înregistrare. Cât despre erorile care se mai strecoară în text, doar atât: înainte ca Traian Băsescu să-și rezolve meciul personal cu presa, la un ziar de 36 de pagini lucrau nu mai puțin de 6 corectori. Peste aceștia mai exista un ”cap limpede” care era desemnat prin rotație. Au fost primii dați afară, din rațiuni de criză gestionată de Boc & Co și de presă ”mogulizată” ajunsă amenințare națională în CSAT. Erau colegii mei și cred că am tot dreptul să mă revolt când văd hienele portocalii care ajung acum să facă miștouri ieftine despre cum se mai scrie în ce a mai rămas din presă.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ