EBa în Parlamentul European, prioritatea zero a preşedinţiei

| 30 ian, 2014

Principala preocupare a Cotrocenilor a devenit scrutinul de la sfârşitul lunii mai şi obţinerea unui rezultat convingător care să bage PMP în cărţi pentru prezidenţiale.

Avem răspunsul la poziția struţului adoptată de președinte după accidentul aviatic din Apuseni şi operațiunile de deszăpezire. Traian Băsescu şi ciracii săi au lucrat intens la lansarea oficială a Partidului Mişcarea Populară. De unde până unde această desfăşurare de forţe? Opt consilieri prezidențiali eliberaţi din funcţie şi detaşaţi de urgenţă la noua formaţiune. În joc de glezne fine stă şi Elena Udrea. Febleţea şefului statului aşteaptă doar sentinţa PDL şi se va alătura oficial partidului. De asemenea, negocierile cu Forţa Civică au intrat pe ultima sută de metri. Obiectivul comandamentului condus de la Cotroceni nu este aflarea adevărului în privinţa (ne)implicării STS în tragedia aviatică sau analizarea altor situaţii sensibile, cum ar fi de exemplu criza din Ucraina, ci propulsarea prin toate mijloacele disponibile a EBei direct în băncile Parlamentului European.

Potrivit surselor din interiorul Mişcării Populare, Elena Băsescu va fi la loc de cinste pe lista pentru alegerile europarlamentare. Mezina nu confirmă încă informaţia deoarece contextul general nu este prielnic, însă a refuzat categoric înscrierea în cursa internă din PDL, în plus se bucură de toată admiraţia liderului de plastilină Eugen Tomac - “fiica preşedintelui este un europarlamentar bun şi ca orice om politic bine pregătit este bine venit în PMP”. Elena Băsescu va fi plasată pe un loc mai mult sau mai puţin eligibil, la cum se prezintă astăzi în sondaje partidul sunt şanse mari că niciun candidat să nu prindă avionul de Bruxelles, alături de foştii consilieri ai lui tata Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi.

Lăsând gluma la o parte, șeful statului bifează o nouă încălcare a principiului echidistanţei politice prevăzut în Constituţie, a “n”-a oară în zece ani de mandat. Președintele a lăsat câteva departamente și cancelaria Administraţiei Prezidenţiale fără opt şefi doar din raţiuni pur personale. Mutarea reprezintă un gest lipsit de respect faţă de instituţia pe care o reprezintă şi ne mai dezvăluie ceva. Băsescu mizează totul pe Mişcarea Populară, declaraţii precum cea în care spune că îşi va exercita mandatul până în ultima zi, că va fi un preşedinte implicat, șamd, sunt poveşti de adormit copiii.

Principala preocupare a Cotrocenilor a devenit scrutinul de la sfârşitul lunii mai şi obţinerea unui rezultat convingător care să bage PMP în cărţi pentru prezidenţiale, asta în varianta super optimistă. În cazul unui fiasco, Băsescu încasează două lovituri de KO - iese la pensie în genunchi, lucru neplăcut ştiut fiind faptul că ultima impresie contează, în consecinţă se vor stinge treptat și legendele cu politicianul invincibil, dar şi influenţa nefastă care mai pâlpâie în unele instituţii ale statului. Doi - fata lu’ tata, „Bobiţă”, îşi încheie prematur prestigioasa carieră.

În această ordine de idei, bătălia din primăvară se anunţă una fără menajamente cu un Traian Băsescu implicat 100% în campania PMP, dar şi cu o întreagă echipă aşteptând în avanposturi ordinul de luptă. O ştire de ultima oară confirmă că Elena Udrea a demisionat din PDL şi se va înregimenta în formaţiunea prezidenţială. Devine limpede… vechea gaşcă s-a reunit şi încearcă să prostească din nou românii că nici usturoi n-a mâncat nici gură nu-i miroase. Nu ține…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ